Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ovakva konferencija Splitsko-dalmatinske županije organizira se prvi put u Hrvatskoj

ENTER konferencija okupit će stručnjake za odgoj i obrazovanje

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
- Konferencija ima i šire značenje jer će ponuditi priliku svima koji su na neki način uključeni u odgojno-obrazovni sustav da predstave svoja dostignuća. Vidjet ćemo primjere dobre prakse u IT inustriji, gaming industriji, nakladništvu i ostalim granama vezanim za obrazovanje. Bit će jedinstvena i sveobuhvatna – kaže Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport

ENTER konferencija Splitsko-dalmatinske županije održat  će se 10. i 11. prosinca u Spaladium areni. Taj događaj ima za cilj 
razmjenu znanja, vještina i primjera dobre prakse u području odgoja i obrazovanja, ali i povezanih industrija s ciljem unapređenja odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Čovjek ključ uspjeha

– Konferencija je samo šlag na torti svih nastojanja Splitsko-dalmatinske županije koja se provode u transformaciji društva, počevši od Centra izvrsnosti, ICT županije, Centra kompetencije, Ugostiteljske i Obrtno-tehničke škole, projekta “Pomorsko je dobro” i “Dalmacija Story Telling”, koji čine jednu cjelinu. Cilj im je svima isti. Čovjek je ključan  za uspjeh, gradimo ljude. Infrastrukturu i zidove je lijepo graditi, sredstva smo povukli, ali ne budemo li imali s kim te zidove popuniti nećemo ništa postići. I upravo ovom konferencijom želimo poručiti javnosti i svim našim kolegama u drugim županijama i u ministarstvima da su za uspjeh ključni ljudi, da moramo raditi s djecom i da smo spremni podijeliti naša znanja i primjere dobre prakse s njima – izjavio je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

Dodao je kako će Splitsko-dalmatinska županija time pokazati da je više nego spremna dočekati buduće projekte i da će izgraditi ljude te naglasio kako će ova konferencija biti fokusirana na učenike koji se trude.

Darovita djeca

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić naglasio je kako je organizacija ovoga događaja plod višegodišnjeg rada s darovitom djecom.

– Plod je to dugododišnjeg rada, a rad s darovitom djecom stavljamo na prvo mjesto, po tome smo prepoznati. Konferencija će po načinu organizacije biti nešto drukčija. Ona ima i šire značenje jer će ponuditi priliku svima koji su na neki način uključeni u odgojno-obrazovni sustav da predstave svoja dostignuća. Vidjet ćemo primjere dobre prakse u IT inustriji, gaming industriji, nakladništvu i ostalim granama vezanim za obrazovanje. Bit će jedinstvena i sveobuhvatna – rekao je Tomislav Đonlić.

Ovakva konferencija prvi put se organizira u Republici Hrvatskoj i ne slučajno u Splitu. Detalje o programu ovogodišnje 1. ENTER konferencije Splitsko-dalmatinske županije iznio je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

– Na četiri pozornice u dva dana na četiri različite teme 90  predavača predstavit će svoja radna postignuća. Vještine sadašnjosti i izazovi budućnosti, projekti kao alat razvoja zajednica, učenički projekti koje vrijedi vidjeti te inovativne metode poučavanja teme su o kojima će se govoriti – rekao je Zelić.