Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Aglomeracija

EU će osigurati bespovratna sredstva

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
odoopskrbna mreža proširit će se na dodatnih 7700 stanovnika (2548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 posto, dok će istodobno 32.477 stanovnika preko 8613 priključaka biti spojeno na kanalizacijski sustav, čime će se priključenost podići s 45 na 97 posto

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir sufinancirat će Europska unija bespovratnim sredstvima. Projekt ukupne vrijednosti 1,15 milijardi kuna, koji realizira Vodovod i kanalizacija Split, bit će sufinanciran sa 69,78 posto iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Kampanja Županija Kaštela se uključila u kampanju „Obala bez opušaka“

Projekt aglomeracije Kaštela – Trogir prethodno su odobrili Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, Ministarstvo razvoja i fondova Europske unije, a na koncu i Jaspers, partnerstvo Europske komisije, Europske investicijske banke, Europske banke za obnovu i razvoj i njemačke razvojne banke Kreditanstalt für Wiederaufbau.

Projekt obuhvaća područje gradova Kaštela i Trogira, poluotoka Čiovo, općina Seget i Okrug te naselja Slatine. Vodoopskrbna mreža proširit će se na dodatnih 7700 stanovnika (2548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 posto, dok će istodobno 32.477 stanovnika preko 8613 priključaka biti spojeno na kanalizacijski sustav, čime će se priključenost podići s 45 na 97 posto.

Kaštelanski Romeo i Julija pravi su mamac za turiste Kulturni program posvećen legendarnim ljubavnicima