Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kaštelanski Romeo i Julija pravi su mamac za turiste

Kulturni program posvećen legendarnim ljubavnicima

Foto: Grad Kaštela
Osim uživanja u predstavi Legenda o Miljenku i Dobrili, posjetitelji imaju priliku obići i crkvicu sv. Ivana u Kaštel Lukšiću u kojoj se nalazi grob nesretnih ljubavnika

U okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, od 1. do 8. kolovoza organizirano je niz događanja posvećena najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima kroz manifestaciju ‘’Legenda o Miljenku i Dobrili’. Riječ je o bogatom kulturnom programu koji se održava u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela.

Za zadovoljne turiste i domaćine Ulažu osam milijuna kuna u obalni pojas za što bolju sezonu

Sve je započelo 1. kolovoza pred dvorcem Vitturi uz ‘’Koncert najljepših ljubavnih pjesama’’ u izvedbi pravih glazbenih virtuoza: Zorice Kondže, Jacquesa Houdeka, Tedija Spalata i Ane Opačak, kao i sopranistice Ane Zebić Kostel.

Idućeg dana, 2. kolovoza ogroman interes publike izazvalo je uprizorenje Legende o Miljenku i Dobrili, u režiji Mladenke Gruica, uz glavne uloge Pere Eranovića i Ane Perković. Kaštelanski Romeo i Julija pravi su mamac za turiste.

Najavljen program Kaštelanskog ljeta Više od stotinu događanja u tri ljetna mjeseca

Na rasporedu je još koncertna večer ‘’Dobriline glazbene večeri’’ posvećena jakim ženama, koja ove godine donosi nastup Zdenke Kovačiček i njezinog benda. Nastup je predviđen u utorak, 6. kolovoza u parku Vitturi s početkom u 21 sat.

Program ima i filmski dio. U perivoju dvorca Rušinac će se 7. i 8. kolovoza, po prvi put, u sklopu manifestacije održati filmske večeri pod nazivom ‘’Romantika pod zvijezdama” u 21 sat.

Svi programi su besplatni za posjetitelje. Tijekom trajanja manifestacije, od 1. do 9. kolovoza, crkvica sv. Ivana u Kaštel Lukšiću u kojoj se nalazi grob nesretnih ljubavnika Miljenka i Dobrile, otvorena je za posjetitelje od 18 - 21 sat.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović o realiziranim i budućim projektima Predložit ću da Grad poveća sufinanciranje privatnih dječjih vrtića