Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Najavljen program Kaštelanskog ljeta

Više od stotinu događanja u tri ljetna mjeseca

Foto: Grad Kaštela
Ulaz na gotovo sva događanja bit će slobodan i za naše građane i za goste, kažu u Gradu i Turističkoj zajednici

Tijekom tri mjeseca na području Kaštela bit će održano više od stotinu raznih kulturnih i zabavnih događanja. Program ovogodišnjeg Kaštelanskog ljeta predstavile su dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić i pročelnica Sandra Zokić. Grad i Turistička zajednica izdvojili su oko 1,5 milijuna kuna. – Kaštelansko ljeto, kako kulturno tako i zabavno, donijet će oko stotinu različitih događanja s nastupom članova tridesetak naših udruga, ali i renomiranih glazbenih, likovnih, književnih i glumačkih imena.

U Ranjini dodijeljena priznanja za najbolje primjere ruralnog turizma ‘Zlatna naranča’ Konobi Maha u kojoj su uživali Bill Gates, Tom Cruise, Demi Moore

Dio događanja organiziraju kaštelanske udruge, a Grad i Turistička zajednica u tome im daju organizacijsku i tehničku podršku, a neka od njih organizirat će i sam Grad te Turistička zajednica. Podrška je prisutna i u financijskom obliku pa će iz tog razloga ulaz na skoro sva događanja biti slobodan i za naše građane i za goste – rekla je dogradonačelnica Matok Bosančić. Program će potrajati do sredine rujna, no službeno će ga zatvoriti 30. kolovoza koncertom Nene Belana i Fiumensa te Zagrebačke filharmonije u Kaštel Sućurcu.

Uz ostalo, bit će održan koncert Zagrebačkog kvarteta, Ibrice Jusića, klape Cambi i klape Sv. Juraj, bit će odigrana predstava "Brodolomke", organizirat će se večeri posvećene Oliveru Dragojeviću i Jakši Fiamengu, pjevat će legendarna Zdenka Kovačiček... Među najvećim događajima su, ističu, i Večeri dalmatinske pisme.

Bogat program tijekom ljeta u gradu kulture i glazbe Od Gljevstoka i jubilarnog Sajma sela do spektakularnog prikaza opsade i Alke