Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Pleternici projektom od 8,3 milijuna kuna žele vratiti mlade

Europskim novcem grade novi e-inkubator

e-inkubator Pleternica
Foto: Grad Pleternica
Projekt će se 93% financirati iz fondova EU, a ostalih 7% financirat će partneri projekta, gradovi Kutjevo i Pleternica te PC Pleternica

Pleternica će uskoro dobiti novi poduzetnički e-inkubator. Riječ je o 8,3 milijuna kuna vrijednom projektu koji se s 93 posto sredstava financira iz fondova Europske unije, dok će preostalih sedam posto financirati partneri projekta, gradovi Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

Gradnja nove poslovne zgrade započela je u veljači ove godine. Prostirat će se na 417 četvornih metara, a bit će namijenjena poduzetnicima i IT tvrtkama.

Prema riječima pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, novi inkubator namijenjen je IT sektoru, najbrže rastućoj gospodarskoj grani u svijetu.

Antonija Jozić Odluka vijeća Uz muzej bećarca Pleternica dobiva i prvi Trg bećarca u svijetu

– E-inkubatorom želimo odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan od izazova je niska poduzetnička aktivnost, posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi iseljavanje mladih. Ne mislim tu samo na njihov odlazak u strane zemlje, nego i na fakultete u druge gradove u kojima onda ostaju raditi i živjeti. Želimo naše mlade obrazovane ljude vratiti kući i omogućiti im da putem ovog projekta nađu svoj poslovni prostor i umreže se s drugim tvrtkama. Informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta, pa tako i u Pleternici – kazala je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Projektom se daje poseban naglasak na razvoj informatičkih tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a gradnjom 
e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem, IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtualnu recepciju te virtualne office box urede.

U Pleternici očekuju kako će projekt e-inkubatora pridonijeti povećanju broja zaposlenih i utjecati na povećanje broja tvrtki na tom području.

BLOGERI Moderna promocija Svjetski poznati blogeri oduševljeni Slavonijom