Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Humanitarni koncert

Fijolina za malu Luku

Foto: Međimurska županija
Tri i pol godine staroj djevojčici Luki Lehkec dijagnosticiran je rijedak oblik neuromuskulaturne skolioze

Više od 300 građana okupilo se na humanitarnom koncertu "Fijolina za Luku" kako bi pomogli tri i pol godine staroj djevojčici Luki Lehkec kojoj je dijagnosticiran rijedak oblik neuromuskulaturne skolioze. Njezina obitelj, mama Vlatka, tata Elvis i petogodišnji brat Tristan, velika su joj potpora u borbi s brojnim tegobama kojima liječnici još nisu postavili točnu dijagnozu, a terapije, vježbe i medicinska pomagala velik su financijski teret za obitelj iz Pribislavca koja je dosad većinu troškova snosila sama.

Obućarska tvrtka Meiso iz Goričana od 31. svibnja nema upravu Radnici se boje da će ih direktor kojeg postavi država odvesti u stečaj, brane bivšu direktoricu

U pomoć je uskočila Humanitarna udruga Fijolina koja je organizirala koncert u Pribislavcu. Uključili su se brojni glazbenici poput Vladimira Košira Tonke, Marije Jambrošić, Nenada Gaveza, Mirjane Hudin, Rebecce Posavec, Lee Šprajc, Meri Šeparović, Dječjeg zbora Mjuzikids, Malih folkloraša Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg, Antonije Jurinec, TS Sinovi Međimurja, KUD-a Kaštel iz Pribislavca, TS Odabrani, Ženske vokalne skupine Ftičice iz Murskog Središća i Krunoslava Kamenića.

Program je vodio Dejan Šantl, a podršku su dali župan Matija Posavec, načelnica Višnja Ivačić i predsjednik Fijoline Matija Bogdan. Prikupljeno je 22.050 kuna i 45 eura, a Međimurska županija donirala je 10.000 kuna. 

Potpora Neće biti 
spajanja bolnica i odjela