Izbornik
Naslovnica Županije
Ugovor o zakupu prostora

FOI Zagreb bit će smješten u sisačkoj Gimnaziji

U GIMNAZIJSKIM klupama svoje mjesto pronašli su i studenti Fakulteta organizacije i informatike
1/5
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Potpisan je ugovor između Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu i Gimnazije Sisak o zakupu poslovnog prostora kojeg će koristiti fakultet za potrebe odvijanja nastave.

– Obnova Gimnazije Sisak bila je jedan od prioriteta, cilj nam je bilo vratiti učenike čim prije u njihove prostore, dodati novu vrijednost srednjoškolskom obrazovanju i maksimalno iskoristiti kapacitete kako bismo proširili prostor i time omogućili učenicima pohađanje jednosmjenske nastave. Danas se nalazimo u novoobnovljenoj moderno uređenoj zgradi koja zbog svog proširenja kapaciteta omogućuje niz aktivnosti i u području proširenja srednjoškolskih aktivnosti, ali i u mogućnostima poput dovođenja studenata u centar grada Siska. Želim svim studenticama i studentima sretan početak akademske godine i puno uspjeha, te vjerujem da će vam dostupnost svih sadržaja centra grada uvelike olakšati studentske dane – istaknuo je župan Celjak prilikom potpisivanja ugovora.

– S obzirom na broj aktivnosti i programa koje Gimnazija ima, vjerujem da ćemo i mi biti jedna dodana vrijednost, jedan komplementarni dio onoga što vi ovdje radite. I isto tako vjerujem da ćemo postići da budemo jedna stvarno vrijedna vertikala jednog gimnazijskog, srednjoškolskog djelovanja prema ovom visokoškolskom djelovanju – izjavila je dekanica Marina Klačmer Čalopa.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Sisku izvodi stručni prijediplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, a nakon što ga završe, studenti stječu naziv prvostupnika poslovne informatike. 

CILJ OVE SADNJE je podizanje svijesti o važnosti neretvanske mandarine kao hrvatskog autohtonog brenda, čiji je naziv registriran kao zaštićena oznaka izvornosti Neretvanske mandarine kao hrvatski autohtoni brend Dani mandarina: U Opuzenu zasađene sadnice raznih sorti agruma ODLUKU o najvišim komorskih priznanjima donijelo je Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Osijek na temelju pokazatelji o likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti, profitabilnosti, zaposlenosti, prihodima, snazi poduzeća, imovini, bilanci Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek Zlatna i Kristalna kuna uručene najuspješnijim tvrtkama županije NIZ AKTIVNOSTI Djeca su imala mogućnost sudjelovati na plesnim, likovnim, dramskim, ekološkim, medijskim, sportskim i STEM radionicama "Djeca budućnost grade" Polaznici radionica Dječjeg tjedna stekli su nove vještine