Izbornik
Naslovnica Županije
Nastavak ulaganja u turističku infrastrukturu

Garčin, Vrpolje i Klakar dobili nova multifunkcionalna odmorišta za bicikliste

Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije
Foto: Brodsko-posavska županija

Turistička zajednica Brodsko–posavske županije i ove je godine nastavila ulagati u turističku infrastrukturu u skladu s ranije utvrđenim primarnim ciljevima razvoja, a to su cjelogodišnji i regionalno uravnotežen turizam uz čuvanje okoliša, konkurentnost i inovativnost.

Tako su u općinama Klakar, Vrpolje i Garčin postavljena nova, multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste uz stanice za popravak bicikala.

Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bicikliste.

Naime, u ovoj je županiji u posljednjih pet godina trasirano više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, a neke od njih prolaze i kroz tri spomenute općine istočno od Slavonskog Broda.

Ulaganje Brodsko-posavske županije u cikloturističku infrastrukturu, ali i povećana svijesti o aktivnom načinu života dovela je do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala, što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste.

- Projekt je značajan za razvoj cikloturizma istočnog dijela županije, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi. Ovaj projekt također primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta za bicikliste koja osim mogućnosti za popravak bicikala između ostalog uključuje i solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele – ističe Ružica Vidaković, direktorica županijske Turističke zajednice.

Sredstva za projekt u iznosu od 44 tisuće eura Turistička je zajednica povukla iz Fonda za turistički nedovoljno razvijeno područja i kontinent putem Internog poziva Hrvatske turističke zajednice. Dio sredstava dobile su i općine.

Karlovačka će Zvijezda zahvaljujući i ITU mehanizmu dobiti doista novo ruho i bit će uređena poput povijesnih centara europskih gradova Karlovac pripremio nove projekte koji će uskoro krenuti u realizaciju Uređenjem obilaznice i Trga bana Jelačića Zvijezda će dobiti novo lice Vrijednost čamca je otprilike 4000 eura, a puno je kvalitetniji od onog koji je do sada korišten Daleko kvalitetniji od dosadašnjeg Županija donirala čamac osječkoj Stanici HGSS-a Međimurje ritam ulaganja i potpora nastavlja i u 2023. godini Analiza Međimurska županija je među vodećima kad je riječ o ulaganjima u kulturu