Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
skupština prihvatila prijedlog

General Tus počasni građanin Primorsko-goranske županije

Antun Tus
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Kako stoji u odluci, Tus je dao nemjerljiv doprinos u borbi za samostalnost i državnost Republike Hrvatske te je kao rodni Bribirac u tom svojstvu i toj časnoj dužnosti promicao ugled i značaj  Županije u Hrvatskoj i inozemstvu

Županijska skupština prihvatila je prijedlog o proglašenju generala Antona Tusa počasnim građaninom Županije. Župan Zlatko Komadina je rekao da mu je posebna čast i zadovoljstvo da je prihvaćen taj njegov prijedlog. 

Kako stoji u odluci, Tus je dao nemjerljiv doprinos u borbi za samostalnost i državnost Republike Hrvatske te je kao rodni Bribirac u tom svojstvu i toj časnoj dužnosti promicao ugled i značaj  Županije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nagrade za životno djelo pripast će profesoru Pavlu Komadini, za razvoj pomorskog obrazovanja, znanosti i pomorskog gospodarstva te profesoru Boži Mimici za izuzetan doprinos hrvatskoj kulturi i povijesnoj znanosti te svjetskoj numizmatici.

Godišnja nagrada bit će dodijeljena Kulturno umjetničkom društvu „Učka" iz Matulja, za osvojeno zlato u kategoriji ,,folklor" na međunarodnom natjecanju zborova u St. Petersburgu te  Jonatanu Lergi za uspješno vođenje projekta ,,lmplementacija vremensko-frekvencijskih i drugih naprednih algoritama u analizi biomedicinskih signala.“