Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Završeni radovi u Ulici kralja Zvonimira koji su počeli u rujnu 2019.

Glavna šibenska prometnica nakon osam mjeseci puštena u promet

1/5
Foto: Grad Šibenik
Izgrađen je nogostup u cijeloj dužini ulice, od čvora Meterize do Poljane

Ugradnjom LED rasvjete u pješačke prijelaze i iscrtavanjem horizontalne signalizacije, 30. travnja završeni su radovi u Ulici kralja Zvonimira. Nakon osam mjeseci intenzivnih radova, ulica je puštena u promet u oba smjera cijelom dužinom.

Šibenska knjižnica Knjige u karanteni

Izvršene radove i najave budućih aktivnosti predstavili su gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica te Marko Sarađen, direktor tvrtke izvođača radova na dionici, izvijestili su iz šibenske uprave.

Foto: Grad Šibenik

Uz popuštanje mjera

– Simbolično je da se prijevremeni završetak radova u Ulici kralja Zvonimira poklapa s prvom fazom popuštanja mjera i povratka u kakvu-takvu normalizaciju života. Šibenik se ponovo otvara i sprema za život u novim uvjetima. Tijekom ožujka i travnja, dok je život u cijeloj zemlji zaustavljen, u Šibeniku su ubrzani radovi na završetku infrastrukturnih projekata. Zahvaljujući naporima gradske uprave, investitora i izvođača radova, organiziran je rad na gradilištima u skladu s mjerama zaštite i nije izgubljen niti jedan radni dan. Kakva god bila ova sezona, Šibenik će ju dočekati spreman, u novom ruhu i s novim sadržajima. Pritom je očuvano tristotinjak radnih mjesta u građevinskom sektoru. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovih zahtjevnih radova. Od investitora i izvođača, do građana i medija koji su pokazali visok stupanj razumijevanja i tolerancije i pridonijeli stvaranju pozitivne atmosfere koja nas je pratila cijelo vrijeme – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

završeni radovi Prije rokova otvorena Ulica Velimira Škorpika

Radovi u Ulici kralja Zvonimira traju od rujna 2019. godine. Kroz projekt Aglomeracije rekonstruirana je vodovodna i kanalizacijska mreža te uređen sustav prikupljanja oborinskih voda. Paralelno s Aglomeracijom, Grad Šibenik pokrenuo je niz radova i projekata na uređenju i opremanju glavne gradske ulice, ističu iz gradske uprave.

Foto: Grad Šibenik

– Postavljene su plinske instalacije te obnovljena električna i telekomunikacijska mreža. Ugrađena je podzemna infrastruktura za prihvat skorašnjeg sustava videonadzora, uključivo prometne sigurnosti. Izgrađen je nogostup u cijeloj duljini ulice, od čvora Meterize do Poljane te je postavljena i nova LED rasvjeta i novi semafor kod skretanja na Staru cestu. Napravljeno je autobusno ugibalište i ugrađeni podzemni kontejneri kod kazališta. Rekonstruiran je plato ispred Vatrogasnog doma te uređen promet na križanju kod Doma zdravlja, prema Crnici i Zagrađu. Uz ulicu u neposrednoj blizini dječjeg vrtića Građa uređen je parking. Iscrtana je nova horizontalna signalizacija s dodatnim naglaskom na sigurnosti pješaka. U Ulici kraljice Jelene proveden je svojevrsni pilot-projekt postavljanja električnih i telekomunikacijskih instalacija ispod kamenih ploča. Ta će iskustva poslužiti u budućim aktivnostima u staroj gradskoj jezgri, gdje je dugoročni cilj ukloniti sve nadzemne kablove koji nagrđuju vizuru grada – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

okončana dokapitalizacija U projektu Batižele više od 200.000 kvadrata bez dugova

Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica istaknuo je da se projekt Aglomeracija Šibenik nastavlja planiranom dinamikom, navode iz Grada.

– Projekt teče u skladu s planom i idućih nekoliko tjedana možete očekivati nove vijesti o otvaranju prometnica. Konačno su završeni i radovi u Mariborskoj ulici koja nam je zadavala najviše problema. Grad Šibenik u svom projektu Aglomeracije otišao je najdalje od svih jadranskih gradova i možemo očekivati kraj projekta do lipnja 2021. godine, kako je i planirano – naglasio je Malenica.

Foto: Grad Šibenik

Izazovan projekt

– Naša je tvrtka u posljednjih nekoliko godina radila na brojnim velikim i zahtjevnim projektima, ali ništa se ne može usporediti s izazovima koje smo doživjeli u Ulici kralja Zvonimira. Riječ je o velikom broju različitih radova, partnera, kooperanata i radnika, a sve to pod velikim pritiskom javnosti. Od znatiželjnih pogleda i komentara prolaznika, preko objektivnih primjedbi zbog nemogućnosti svakodnevne kupnje i dolaska u vrtić, pa do izvanrednih situacija prekida opskrbe vodom, strujom ili internetom. Iako je promet bio zatvoren, život u ulici nikad nije stao. Sad kad je sve gotovo, znamo da smo sudjelovali u jednom sjajnom projektu koji će oblikovati ovaj grad i utjecati na svakodnevni život ljudi. Moram priznati, za nas je ovo vrlo emotivan dan jer smo dokazali da smo izrasli u tvrtku koja se može nositi s najvećim izazovima. Ovo je velika pobjeda naših inženjera, radnika i suradnika – kazao je, izvijestili su nas iz gradske uprave, direktor tvrtke Sarađend.o.o. Marko Sarađen.

Otočna infrastruktura Za obnovu ambulante na Kapriju 400.000 kuna