Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
završeni radovi

Prije rokova otvorena Ulica Velimira Škorpika

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Radovi su započeli 3. prosinca prošle godine trebali su završiti tijekom svibnja, ali su zbog povoljnih vremenskih uvjeta i angažmana izvođača, tvrtke Sarađen d.o.o., završeni dvadesetak dana prije najavljenih rokova

Ulica Velimira Škorpika u Šibeniku ponovno je otvorena za sav promet nakon radova u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik. Tijekom radova na ovoj dionici izgrađen je tlačni cjevovod od crpne stanice Mandalina do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Na pojedinim dijelovima dionice zamijenjene su vodovodne i kanalizacijske cijevi i postavljene nove električne i telekom instalacije. Osim radova na izmjeni instalacija, izvršeno je niveliranje ulice kako bi se poboljšala odvodnja oborinskih voda na cesti i rotoru za vrijeme većih kiša, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Otvorene ponude za gradnju novog dječjeg vrtića u Crnici Do ljeta započinju radovi na novoj zgradi vrtića "Ljubica"

Radovi u navedenoj ulici koji su, kako se navodi, započeli 3. prosinca prošle godine trebali su završiti tijekom svibnja, ali su zbog povoljnih vremenskih uvjeta i angažmana izvođača, tvrtke Sarađen d.o.o., završeni dvadesetak dana prije najavljenih rokova.

Projekt Aglomeracija Šibenik obuhvaća obnovu i izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u 23 ulice u Šibeniku, kompletnu izgradnju kanalizacijske mreže i rekonstrukciju vodovodne mreže za naselja Brodarica, Krapanj, Zablaće, Podsolarsko i Jadrtovac. Izgradit će se 12 crpnih stanica, rekonstruirati postojeća centralna crpna stanica u Mandalini i postaviti novi cjevovod od uređaja za pročišćavanje što će riješiti neugodne mirise koji se javljaju tijekom ljeta.

Radovi će biti završeni do kraja 2021. godine ili u prvom kvartalu 2022. godine. Riječ o vrlo složenom zahvatu koji podrazumijeva radove na većem broju lokacija istovremeno. Ukupan projekt dijeli se na pet zona, odnosno komponenti. Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, istaknuli su iz šibenske gradske uprave.