Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NEZAVISNOG IZRIČAJA

Glazba, film, ples i tribina o alternativnoj sceni

Foto: Pučko otvoreno učilište Kutina
Posjetitelje je oduševila predstava “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa”, novi rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer nastalom u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić

Krajem pretprošlog tjedna Pučko otvoreno učilište Kutina, uz pridržavanje svih propisanih protuepidemijskih mjera, organiziralo je 19. Festival alternativnog i nezavisnog izričaja – FANI. Festival je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Razvojna agencija Mrav bez odmora i u vrijeme koronakrize U provedbi projekti vrijedni 69 milijuna kuna, a u pripremi je i novih 20-ak projekata

– Festival ima tradiciju i postao je prepoznatljiv u Kutini i šire jer se u sklopu festivala organiziraju razna kulturna događanja iz područja alternativne kulturne scene, koju mladi sve više prate i prisutni su na događajima koje organiziramo – rekli su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Tako su ove godine organizatori pripremili projekciju dokumentarnog filma "Gimme danger" u kinu Moslavina, zatim koncert grupa COTA G4 & Kućni session band na pozornici ispred POU-a Kutina, plesnu predstavu “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa” te na kraju tribinu o kutinskoj alternativnoj sceni.

Ulaz je na sve događaje bio besplatan, a posebno je posjetitelje oduševila predstava “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa”. Riječ je bila o novom radu plesne umjetnice Ane Kreitmeyer nastalom u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta.