Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje

Glazbene radionice za djecu s poteškoćama

Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje
Foto: Facebook Udruge
Adaptirat će se i prostor u Domu zdravlja u kojemu će biti igraonica za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje nastavlja izvrstan niz povlačenja novca za svoje projekte. Naime, Udruzi su odobrena dva nova projekta, “Život kroz pjesmu” i “Adaptacija prostora”, za koje je Zaklada Hrvatska za djecu odobrila 120 tisuća kuna. Projekti će biti provedeni tijekom ove i u prvoj polovici iduće godine, odnosno od 1. kolovoza i 1. rujna i trajat će 10 mjeseci.

– Prvi projekt odobren je u cijelosti u traženom iznosu, nešto manje od 50.000 kuna. Riječ je o glazbenim radionicama za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju. U suradnji sa Zborom mladih župe sv. Josipa, koji su volonteri u projektu, bit će organizirane glazbene radionice i nabavljeni instrumenti, te će u okviru projekta biti pripremljen nastup za koncert koji udruga tradicionalno organizira u povodu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom – pojasnila je Lorena Bardić, koordinatorica projekta.

Drugim projektom adaptirat će se prostor veličine 44 četvorna metra u zgradi Doma zdravlja, u kojemu će biti smještena igraonica za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju. Taj je projekt vrijedan nešto više od 70.000 kuna. Ovo nije prvi put da je Udruga ostvarila pravo na vrijedne projekte. Još su 2017. godine od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobili odobrenje za projekt naziva “Osobni asistenti u Grubišnom Polju”. U sklopu programa vrijednog 581.000 kuna bilo je zaposleno pet osobnih asistenata i koordinator i to na vrijeme od 24 mjeseca.

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom polju Od temelja do krova Grubišnopoljcima se uređuje Dom zdravlja