Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Od temelja do krova

Grubišnopoljcima se uređuje Dom zdravlja

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom polju
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Nabavlja se i nova oprema koja će stanovnicima omogućiti da većinu pretraga sada obave kod svojih liječnika opće medicine

U sklopu europskog projekta “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije” obnavlja se i Dom zdravlja u Čazmi te je tom prilikom župan Damir Bajs potpisao ugovor s izvođačem radova. Inače, vrijednost spomenutog europskog projekta je 11,5 milijuna kuna, dok će se za Dom zdravlja u Grubišnom Polju izdvojiti čak 1,5 milijuna kuna. Tvrtka Eding d.o.o. iz Zagreba izvodit će radove, a vrijednost obnove iznosi 753,027,25 kuna.

gradnja Strateški projekti Gradit će se podzemno skladište plina

Županija će osigurati dodatnih 361.625,44 kune kako bi se obnovilo sve što je potrebno. Radovi obuhvaćaju pristup za invalide u Domu zdravlja, izgradnju rampe na ulazima, ugradnju automatskih kliznih vrata, sanitarne čvorove za invalide, taktilne površine, sustav za informiranje pacijenata, izmjenu unutarnjih vrata, izmjenu i niveliranje postojećih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete te druge potrebne radove. Ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubica Čaić bila je sretna što je imala mogućnost najaviti obnovu još jedne od ispostava Domova zdravlja u njezinoj nadležnosti.

– Sve se ovo čini radi poboljšanja uvjeta rada našim liječnicima, ali i korisnicima, odnosno pacijentima koji se dolaze ovdje liječiti. Trenutačno stanje grubišnopoljskog Doma zdravlja daleko je od bajnog i obnova je potrebna – kazala je Čaić.

U Grubišno Polje stiže i oprema vrijedna 400.000 kuna. Na popisu će se naći defibliratori, otoskopi, pulsnioksimetri, EKG uređaji te niz druge medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme od koje se posebno ističe ginekološki ultrazvuk u vrijednosti čak 200.000 kuna. Nabava nove opreme omogućit će tamošnjim stanovnicima da većinu pretraga zbog kojih su do sada putovali u opće bolnice obave kod svojih liječnika opće medicine. Već se niz godina u Domu zdravlja nije napravila temeljita modernizacija, ali sada, tvrdi župan Bajs, bit će obnovljen od temelja do krova.

– Prvi dio financirat će EU, dok će ostatak osigurati Županija. Želimo da kada Dom zdravlja bude obnovljen, bude primjeren za rad. Svaki pacijent u Županiji mora imati isti standard, bez obzira na to dolazi li iz većeg ili manjeg grada – rekao je Bajs.

kune Kultura, humanitarni rad... Za rad grubišnopoljskih udruga 200.000 kn