Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sutra njihov susret

Gospodarstvenici razmjenjuju svoja iskustva

Skup gospodarstvenika u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
U hotelu International sutra će se održati 16. Susret gospodarstvenika, a trebalo bi se odazvati njih tristotinjak

Šesnaesti Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije sutra će se od 11 sati održati u hotelu International u Zagrebu. Gospodarstvenicima je on prilika za isticanje problema kao i pronalazak rješenja za njih te razmjenu iskustva u povlačenju sredstava iz EU fondova. Kao i na svakom susretu dosad, jedan će stručnjak održati predavanje o gospodarstvu, a ove će godine to biti Mladen Vedriš.

Općina Bistra Prvi i jedini u Hrvatskoj Baš svaka kuća u općini ima optički internet

Njegovo predavanje nosit će ime “Hrvatska – kako dalje? Nacionalni i EU izazovi”. Prema najavama organizatora, susretu bi se trebalo odazvati tristotinjak gospodarstvenika.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u optimističnim tonovima najavljuje događaj.

– Ovaj susret jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu spoje struka, gospodarstvenici i regionalna samouprava kako bi razgovarali o problemima i potencijalnim rješenjima te iskustvima, posebice u povlačenju europskih sredstava – rekao je i dodao da su se županijske potpore kojima se ulagalo u gospodarstvo višestruko isplatile.

Sajam agroturizma u Skradinu U Šibensko-kninskoj županiji predstavljeni okusi ovog kraja Ulje, vino, sir prodavali se u Skradinu

– Hrvatska gospodarska komora objavila je nedavno rezultate kretanja BDP-a po županijama uspoređujući 2015. godinu s pretkriznom 2008. godinom, prema kojima je Zagrebačka županija na drugom mjestu s ostvarenim porastom nominalnog BDP-a za 2,4 posto, što je znatan rezultat – zaključio je Kožić.

Nacionalni dan hitne pomoći 30. travnja Županija obilježila Nacionalni dan hitne pomoći