Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Šibensko-kninskoj županiji predstavljeni okusi ovog kraja

Ulje, vino, sir prodavali se u Skradinu

Sajam agroturizma u Skradinu
Foto: Zagrebačka županija
OPG-ovi i tvrtke iz Zagrebačke su županije bili vrlo zadovoljni interesom i prodajom, i to raznolikoj klijenteli

Šunka, sir, vino, bučino ulje, med, proizvodi od aronije... Zagrebačka se županija imala čime predstaviti na jubilarnom 10. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije koji se prošlog ponedjeljka i utorka održao u Skradinu. Zagrebačka županija bila je ovogodišnji partner sajma, a u Skradin je lokalnom stanovništvu svoje proizvode otišlo predstaviti 11 izlagača.

Zagrebački obrtnički sajam Treći Zagrebački obrtnički sajam tri je dana upoznavao djecu s obrtima Uz strukovne škole do posla

‘Važno za naše proizvođače’

Na sajmu su se predstavili OPG-ovi Dobošić, Goran Vrabec, Volarić Dragutin, Petar Rešetar, Puhelek Purek, Željko Kos, Andruza Ivan i Đurinski, tvrtke Euro-milk i Kudelić te Lovački savez Zagrebačke županije. Isto tako u programu otvaranja sajma sudjelovao je KUD Novo Čiče.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a prisutne je pozdravio i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

– Iznimno nam je drago da smo pozvani na ovaj sajam i da na vratima Nacionalnog parka Krka možemo prezentirati kvalitetne proizvode Zagrebačke županije. Ovaj sajam privlači velik broj ugostitelja i hotelijera, što je za naše proizvođače važno kako bi se njihovi proizvodi našli u turističko-ugostiteljskim objektima. Svima nam mora biti cilj da se plasmanom hrane kroz ugostiteljske objekte dodatno pokaže kvaliteta hrvatske poljoprivrede – rekao je Frankić.

Ukupno 180 izlagača

Pročelnik županijskog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković objasnio nam je da su izlagači bili vrlo zadovoljni uspješnom prodajom na sajmu, kao i interesom posjetitelja za pojedinostima proizvoda.

– Bilo je ukupno čak 180 izlagača pa bi se moglo činiti da se proizvodi naše županije neće tako lako istaknuti. No naši su izlagači vrlo zadovoljni kako su se prodavali i brojke su nas ugodno iznenadile. Jako se dobro prodavalo bučino ulje, sir “Dragec”, vino “Kraljevina zelina”. Među posjetiteljima, kažu izlagači, bila je otprilike trećina lokalnog stanovništva, trećina posjetitelja s malo šireg dalmatinskog područja te trećina stranaca pa su proizvodi predstavljeni pred raznolikom klijentelom – smatra Kraljičković i dodaje da je ovakav oblik zajedničkog nastupa pod imenom Zagrebačke županije dobar način kako se izlagači mogu istaknuti i još snažnije privući kupce.

Obnova fasade na zgradi Općine Pregled većih investicija u tekućoj godini Rugali im se da su zabit, a sad su uzor mnogima Stjepan Kožić Skupština Zagrebačke županije Odbacili prijedlog rebalansa proračuna za 2018.