Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
POTPORE PODUZETNICIMA

Gospodarstvenicima odobreno 900.000 kuna

Župan Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita osigurava Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a sredstva za subvencioniranje kamate osigurava Šibensko-kninska županija.

U Centru za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ u Šibeniku održana je tribina „Prilike i mogućnosti za poduzetnike u Šibensko-kninskoj županiji, na kojoj je sudjelovao i župan Goran Pauk. Na tribini koju je organizirala udruga Glas poduzetnik župan je govorio o potporama poduzetnicima, programima kreditiranja malog gospodarstva kao i o odgovoru Šibensko-kninske županije na negativne posljedice na gospodarstvo zbog pandemije, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

kafić bespovratna podjela Za ublažavanje posljedica krize potpore od 20 do 50 tisuća kn

– U Šibensko-kninskoj županiji promoviramo i dajemo punu podršku razvoju poduzetništva, ne samo kroz poduzetničke potporne institucije i ulaganja u socijalno-gospodarsku infrastrukturu, već i kroz sufinanciranje kamatne stope, izdavanje županijskih jamstava, osiguranje povoljnih kreditnih programa te različitim mjerama kojima subvencioniramo gospodarske projekte. Svjesni činjenice da je poduzetnicima početnicima otežan pristup sredstvima za utemeljenje i kreditiranje poslovanja, u proljeće smo s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak potpisali ugovor o poslovnoj suradnji u sklopu provedbe programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika” – istaknuo je župan Goran Pauk.

Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita osigurava Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a sredstva za subvencioniranje kamate osigurava Šibensko-kninska županija.

– Kako bismo umanjili utjecaj pandemije, temeljem programa sufinanciranja gospodarskih subjekata koji posluju na području Šibensko-kninske županije odobren je iznos od 900.000 kuna bespovratnih sredstava, što je duplo više od predviđenog – kazao je župan.

Grad Đakovo za školstvo izdvaja gotovo pet milijuna kuna Potporu iskoristilo 940 srednjoškolaca, u tijeku i natječaj za 148 stipendija

Zbog epidemiološke situacije Županija je povećala iznos osiguran za provođenje programa potpora poljoprivredi na 1,900.000 kn, izmijenjen je i program kreditiranja malog gospodarstva, a Županija je osigurala i dodatno sufinanciranje kamatne stope. Javni poziv za dodjelu potpora kroz sufinanciranje kamatne stope na poduzetničke kredite objavljen je na stranicama Šibensko-kninske županije.