Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GRAD GAREŠNICA

Gotova prva faza obnove bivše ‘općinske zgrade’

Foto: Grad Garešnica
Zgrada u Nazorovoj obnavlja se s ciljem smanjenja potrošnje energije, a 60 posto vrijednosti obnove sufinancira se sredstvima EU. Projekt bi trebao biti gotov do veljače

Radovi na zgradi stare gradske uprave u Garešnici traju već godinu dana, a upravo je nedavno završena prva faza projekta. Naime, završeno je postavljanje nove stolarije i vanjske ovojnice na zgradi čime su ujedno okončane projektne aktivnosti, poput povećanja toplinske zaštite vanjskog zida, povećanja toplinske zaštite poda prema tlu, povećanja toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i zamjena vanjske stolarije.

Gradonačelnik o aktualnoj situaciji i stanju u proračunu Hrebak: Postoji mogućnost da godinu završimo na nuli ili u blagom minusu

Inače, predviđeni rok trajanja projekta je od 9. kolovoza 2019. do 9. veljače 2021. godine pa su tako daljnje aktivnosti zamjena postojećeg sustava grijanja sustavom na dizalicu topline, zamjena elektroinstalacija i ugradnja sustava LED rasvjete. Projekt se provodi s ciljem smanjenja potrošnje energije u zgradama javnog sektora, a nositelj projekta je Grad Garešnica. Ukupna vrijednost ove obnove je 4.603.163,08 kuna, a EU sufinancira čak 60 posto, točnije 2.583.924,68 kuna. U ovoj zgradi, poznatoj kao bivša „općinska zgrada“ koja se nalazi u Nazorovoj ulici, danas su smješteni općinski i prekršajni sud, županijski uredi, katastar, porezna uprava i razne inspekcije.

Projekt se provodi sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.–2020., a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt potpisan je između Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Garešnice kao nositelja projekta.