Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola odmarat će se u kampu Crvenog križa u Okrugu Gornjem

Gotovo 1300 mališana iz Sisačko-moslavačke županije ljetovat će na Čiovu

Foto: SDŽ
Bit će to prigoda za sklapanje novih prijateljstava, druženje, zabavu, učenje i stvaranje lijepih uspomena

Gotovo 1300 mališana iz Sisačko-moslavačke županije, koju je prije godinu dana poharao razorni potres, zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji ljetovat će ove godine na Čiovu u kampu Crvenoga križa u Okrugu Gornjem. Sporazum o  organizaciji ljetovanja u Splitu potpisali su župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Sufinancirali obnovu škole

Splitsko-dalmatinska županija sufinancirala je i obnovu osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Gori kod Petrinje, a 50 djece s toga područja prošlog je ljeta boravilo na Čiovu.

– Toj djeci s Banovine je barem pet dana u godini potrebno pružiti toplinu, pružiti im more i užitke kako bi zaboravila na  svakodnevne priče o nemilom stradanju tog nesretnog dana – izjavio je župan Boban i istaknuo da će Splitsko-dalmatinska županija nastaviti pomagati stanovništvu područja.

– Želim ugodan provod svim učenicima i želim da ovo kao simbolika ostane u njihovim  malim srcima kako bi znali da imaju nekoga na koga se mogu osloniti – izjavio je Boban koji je sa suradnicima više puta nakon potresa obišao Sisak i Petrinju.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zahvalio je na pomoći koju im pruža Splitsko-dalmatinska županija.

Prvi put na moru

– Mnoga djeca ostala su bez svoga djetinjstva, a mnoga su ostala bez svojih uspomena i svoga doma. Želim zahvaliti županu Bobanu i Splitsko-dalmatinskoj županiji na pruženoj ruci pomoći u prošloj godini, kako interventnim službama tako i volonterima koji su bili na području Sisačko-moslavačke županije odmah nakon potresa, ali isto tako na osiguravanju ljetovanja za djecu s područja Gline i Petrinje. Ove godine župan Boban je  sa svojim suradnicima otišao korak dalje i učinio ono što je mnogoj djeci s područja Sisačko-moslavačke županije uistinu nezamislivo. Splitsko-dalmatinska županija osigurat će ljetovanje za 1300 djece – rekao je Celjak i dodao da je na veliko rasterećenje za 1300 obitelji te će mnoga djeca po prvi put vidjeti more.

– Jako smo sretni što smo  osigurali ljetovanje našoj djeci  jer je i to prigoda za sklapanje novih prijateljstava, druženje, zabavu, učenje, stvaranje lijepih uspomena za cijeli život  – istaknuo je župan Celjak i dodao da će im u sklopu ljetovanja biti organiziran bogat program. Ljetovanje je osigurano za  sve učenike četvrtih razreda svih osnovnih škola na području Sisačko-moslavačke županije.