Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OPREMANJE OSNOVNOŠKOLACA

Grad Čazma osigurao mape, radne bilježnice, atlase...

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Potpuna školska oprema za učenike svih osnovnih škola na području Čazme

Čazmanski su učenici školsku godinu započeli potpuno pripremljeni zahvaljujući Gradu Čazmi. Kako se kupnja udžbenika financira iz državnog proračuna, Grad je i ove godine osigurao radne bilježnice, mape za likovni odgoj, kutije za tehnički i atlase za sve učenike OŠ Čazma, kao i područnih škola redovnog i posebnog programa.

Gradonačelnik o aktualnoj situaciji i stanju u proračunu Hrebak: Postoji mogućnost da godinu završimo na nuli ili u blagom minusu

Za tu namjenu iz Gradskog proračuna utrošeno je oko 300 tisuća kuna. Budući da opremanje đaka prilično opterećuje obiteljske budžete, školske godine 2016./2017. gradonačelnik Čazme donio je odluku kojom je Grad izravno pomogao roditeljima i skrbnicima svih učenika te je za sve učenike OŠ Čazma i svih pet područnih škola iz gradskog proračuna financirana kupnja knjiga. U to vrijeme Grad Čazma bio je prvi i jedini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je proveo takvu odluku.

Pretprošle godine OŠ Čazma ušla je u eksperimentalni program novog kurikula te su prvi i peti razredi dobili udžbenike po novom programu, sedmi razred je bio u STEM području, a za ostale razrede Grad je financirao nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Usto, dodatnih milijun kuna uloženo je u gradnju i opremanje Istraživačko-volonterskog centra i Parka Arboretum kod OŠ Čazma, što se financira iz europskog projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna.

– Nadam se da kupnjom radnog materijala barem malo olakšavamo financijsko opterećenje zbog početka školske godine. Našim osnovnoškolcima, kao i svim učenicima, studentima, roditeljima te učiteljima, profesorima, odgojiteljima i vrtićancima želim puno sreće i strpljenja – poručuje gradonačelnik Dinko Pirak