Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad Belišće provodi niz socijalno-demografskih mjera

Grad će stipendirati 88 studenata, za što je osigurano 820 tisuća kuna. Postanite korisni članovi naše zajednice

Foto: Grad Belišće
U djecu, učenike i studente ulažemo 1,8 milijuna kuna godišnje, a svaka ta lipa vrijedi i dugoročno se isplati svima, ističe gradonačelnik Burić

Grad Belišće u akademskoj 2019./2020. godini dodjeljuje ukupno 88 studentskih stipendija, za što je u proračunu osigurano 820.000 kuna. Naime, gradonačelnik Dinko Burić potpisao je nedavno ugovore o stipendiranju sa svim studentima s područja Belišća koji su se prijavili na oglas za odobravanje stipendija studentima.

BRUXELLES Predstavnici Belišća na EU tjednu regija

Motivacija za budućnost

– Drago nam je da Grad može tako pomoći studentima. To nije samo pomoć, nego i motivacija da se trude, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog svojih obitelji i lokalne zajednice. Želimo im da imaju dovoljno snage, strpljenja i upornosti kako bi završili studij i postali u punom smislu korisni članovi zajednice u našem gradu – rekao je gradonačelnik Burić.

Studentske stipendije nisu jedino čime Grad pomaže budućim akademskim građanima. Uz besplatan prijevoz za sve srednjoškolce, Grad studentima sufinancira međugradski prijevoz te oni mjesečnu kartu plaćaju 250 kuna, a ostalo financira Grad. Osim toga, svim studentima i srednjoškolcima besplatan je mjesni prijevoz na području Belišća i prigradskih naselja. Tako se za međugradski prijevoz izdvaja 140.000, za lokalni prijevoz 180.000 kuna, a za projekt "Zalogaj", kojim se srednjoškolcima osigurava 150 kuna mjesečno za prehranu, iz proračuna je osigurano oko 500.000 kuna godišnje.

Festival folklora Predstavnici Belišća posjetili Bogatić

Ostanak u zavičaju

U suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Grad osigurava besplatan mliječni obrok za sve osnovnoškolce, kojima potpuno financira i radne bilježnice i didaktički materijal koji nije osigurala država. Djeci je besplatan vrtić.

– Godišnje za sve to izdvajamo oko milijun i 800.000 kuna, no svaka lipa vrijedi i dugoročno se isplati svima nama. Želimo pomoći roditeljima i omogućiti im da ne dođu u iskušenje ili nuždu da moraju otići iz svog zavičaja – zaključio je belišćanski gradonačelnik Dinko Burić.