Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
OSLOBOĐENI PLAĆANJA POREZA NA POTROŠNJU U 2021. GODIN

Grad daje potpore ugostiteljima

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Potpore iznose od dvije do osam tisuća kuna

Grad Gospić donio je odluku kojom pomaže ugostiteljima na svom području. Riječ je o odluci o oslobađanju plaćanja poreza na potrošnju u 2021. u svrhu ublažavanja negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja na području Grada.

PRONATALITETNA POLITIKA Za potpore bebama lani više od milijun kuna

Tako će sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u 2021. biti oslobođene poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića. Cilj mjere je da se u posebnim okolnostima epidemije osiguraju održivost poslovanja i radna mjesta.

– Tijekom epidemije u dva je navrata zabranjen rad uslužnim djelatnostima. Grad Gospić tada je među prvim gradovima u RH donio niz mjera kojima je cilj bio rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta, a s tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje – istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Poduzetnici su oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić u prosincu je donio odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga te će sredstva biti isplaćivana sve dok im je onemogućen rad. Visina sredstava određena je brojem zaposlenih.

Ukupno 464 turističke postelje Unatoč koroni porast smještaja u turizmu, ali i broja obrta

Oni koji imaju do tri zaposlena mogu ostvariti potporu od 2000 kuna, od 4 do 6 zaposlenih 4000, od 7 do 9 zaposlenih 6000 kuna, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu od 8000 kuna. Gradonačelnik ističe da će ugostitelji putem e-maila na koji su dostavljali zahtjeve za potporu biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.