Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ukupno 464 turističke postelje

Unatoč koroni porast smještaja u turizmu, ali i broja obrta

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Udruženje obrtnika Đakovo zabilježilo je lani plus 54 novootvorena obrta

Unatoč epidemiji i epidemiološkim mjerama, prošle godine u Đakovu nije zaustavljen rast privatnih smještaja u turizmu u gradu.

Predstavljen program 27. Đakovačkih bušara Glasoviti karneval doći će u domove građana, birat će se i najbolje maske

Prema službenim podacima sustava eVisitor, lani su na području Đakova bila dva hotela, hostel, dva pansiona, prenoćište, 22 apartmana, pet studio-apartmana, 28 soba za iznajmljivanje i četiri kuće za odmor. Riječ je o ukupno 464 turističke postelje.

– Hoteli imaju 43 smještajne jedinice i 85 ležaja, hostel ima 12 smještajnih jedinica i 85 ležaja, pansioni 30 smještajnih jedinica i 59 ležaja, prenoćište ima osam smještajnih jedinica i 16 ležaja, apartmani 36 smještajnih jedinica sa 72 osnovna i 45 pomoćnih ležaja, a studio-apartmani raspolažu s pet smještajnih jedinica i 13 osnovnih ležaja. Iznajmljivači 28 soba nude 56 osnovnih i četiri pomoćna ležaja, a kuće za odmor raspolažu s 10 soba i 22 osnovna te sedam pomoćnih ležaja – navodi Marija Burek, direktorica Turističke zajednice Grada Đakova.

Sveukupno su to 172 smještajne jedinice s 408 osnovnih kreveta, a s pomoćnima su to 464 turističke postelje. Đakovo se može pohvaliti još jednim pozitivnim trendom iz 2020. Udruženje obrtnika Đakovo zabilježilo je lani plus 54 novootvorena obrta. Unatoč epidemiji, prošla je godina završila s ukupno 1033 obrta.

ČAZMA Kroz “Zaželi, program zapošljavanja žena – faza II” posao dobilo 17 žena

Ovim brojem đakovačko obrtništvo kontinuirano bilježi rast i približava se predrecesijskom broju od 1100 obrta. Najviše novih obrta otvara se u građevini, tako ih je sad ukupno 165, dok ih godinu ranije bilo 130.