Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ZA LAKŠI PRIJEVOZ OSOBA S OTEŽANOM POKRETLJIVOŠĆU

Grad kupuje 11 novih niskopodnih autobusa

Foto: Grad Šibenik
Procijenjena vrijednost za nabavu novih autobusa je 24,3 mil. kuna

Grad Šibenik pokrenuo je otvoreni postupak za nabavu ukupno 11 novih autobusa s petogodišnjim održavanjem i dugogodišnjim jamstvom, za potrebe javnog autobusnog prijevoza na ukupno sedam gradskih linija u Šibeniku.

GRAD ZADOVOLJIO VISOKO POSTAVLJENE KRITERIJE Šibenik jedan od devet gradova s certifikatom „Grad za mlade“

Niskopodni autobusi dužine 12 metara omogućit će lakši ulazak osoba s otežanom pokretljivošću, kao i olakšan ulazak osobama u invalidskim kolicima, te će u njima biti dostupna mjesta za roditelje s kolicima za djecu. Imat će visoku razinu opremljenosti i normu EURO6, čime će njihovo korištenje biti privlačnije, a ostvarit će se pozitivan utjecaj na klimu i okoliš, s obzirom na to da će oni zamijeniti postojeće autobuse koji trenutačno prometuju na tim linijama čije su EURO norme niže, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Projekt Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu, kroz koji se nabavljaju ovi autobusi, obuhvaća i izradu studijske dokumentacije za unaprjeđenje javnog prijevoza na području grada Šibenika za koju je natječaj u tijeku, a to će nam pomoći da definiramo smjer i način razvoja javnog prijevoza. Također uključuje aplikaciju koja će podići informiranost korisnika i olakšati korištenje različitih usluga iz sektora prometa u Šibeniku. Projektom je predviđena nabava i postavljanje infoopreme za 17 autobusnih stajališta, a koje je osmislio vrsni šibenski dizajner. Kroz isti projekt uvelike smo platili gradnju i opremanje same Poljane. Novim visokokvalitetnim autobusima i svime ostalim znatno će se podići sigurnost, dostupnost i atraktivnost javnog autobusnog prijevoza u Šibeniku. Sve su ovo konkretni koraci i na njima ne mislimo stati – kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

MEĐU DEVET HRVATSKIH GRADOVA U RH Novska dobila certifikat “Grad za mlade”

Procijenjena vrijednost za nabavu novih autobusa iznosi 24,3 milijuna kuna, a 85% sredstava dolazi iz europskog Kohezijskog fonda i nadležnog Ministarstva, ističu iz Grada.