Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
GLAVNA PORUKA SASTANKA ŽUPANA I GRADONAČELNIKA IVANIĆ-GRADA:

Grad ne ostaje bez labosa

Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija
Naš se Zavod svrstava u mali broj zavoda u RH u kojima će se obavljati analiza briseva na koronavirus – rekao je župan Kožić.

Reorganizacijom rada Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije (ZJZ) i preseljenjem PCR uređaja iz prostorija Zavoda u Ivanić-Gradu u prostorije Zavoda u Rakitju, za stanovnike Ivanić-Grada ništa se ne mijenja, niti taj grad ostaje bez mikrolaboratorija.

UKUPNO 780 PAKETA Crveni križ dijeli zaštitnu opremu za starije koji žive u siromaštvu

Poruka je to sa sastanka koji je prošli tjedan održao župan Zagrebačke županije Stjepana Kožić s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom te ravnateljem ZJZZŽ-a Leo Šunjićem.

Dapače, naglašeno je na tom istom sastanku, preseljenjem dosad nedovoljno iskorištenog PCR uređaja u Rakitje, gdje u tamošnjim prostorijama Zavoda radi troje liječnika osposobljenih za rad ovim uređajem, stanovnici Zagrebačke županije koji će se testirati na koronavirus brže će dobiti nalaz. Naime, brisevi koji se uzimaju u gradovima županije uskoro će se analizirati upravo na spomenutom uređaju.

JAVNI POZIV OTVOREN DO 25. STUDENOG KUD-ovima za rad i opremu 400.000 kn

– Time se naš Zavod svrstava u mali broj zavoda u RH u kojima će se obavljati analiza briseva na koronavirus – rekao je župan Kožić. Ravnatelj Zavoda Leo Šunjić istaknuo je da se internom reorganizacijom rada ove zdravstvene ustanove stvaraju dodatni benefiti za stanovnike županije.

– Mikrobiološki laboratorij u Ivanić-Gradu nastavlja s radom, kao i do sada. Građani neće ostati zakinuti ni za jednu razinu zaštite koja je u domeni Zavoda. U istom vremenu kao i do sada moći će se na analizu donijeti svi uzorci i brisovi – rekao je Šunjić.

Brisovi na koronavirus, podsjetimo, mogu se uzeti još u Dugom Selu, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.