Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Pomoć

Grad osigurao 30.000 kn za kuću obitelji Kunert

Stanovi naselju Hraščica u Varaždinu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Sredstva će, najavili su u Gradu, biti uplaćena varaždinskoj udruzi Sveti Vinko Paulski koja je pokrenula humanitarnu akciju “I mi imamo pravo na dom”

Grad Varaždin će izdvojiti 30.000 kuna za završetak izgradnje kuće obitelji Kunert iz Optujske ulice. Odlučio je to gradonačelnik Ivan Čehok. Tročlana obitelj, Štefica (59), Ivan (68) i njihov 39-godišnji bolesni sin Zlatko živjeli su u derutnoj kući koja se počela urušavati postavši opasna za život, pa su privremeno smješteni u gradski stan u kojem čekaju obnovu doma.

Sredstva će, najavili su u Gradu, biti uplaćena varaždinskoj udruzi Sveti Vinko Paulski koja je pokrenula humanitarnu akciju “I mi imamo pravo na dom”. Novac iz gradskog proračuna bit će utrošen na unutrašnje uređenje kuće, hidroizolaciju i pročelje. Gradonačelnik Čehok još je u rujnu potaknuo trajno rješavanje stambenog problema tročlane obitelji koja je uz pomoć Javne ustanove Gradski stanovi zbrinuta u stan u kojem su prezimili.

– Hvala Gradu i svim dobrim ljudima na pomoći, jedva čekamo useljenje u novu kuću – kažu Kunertovi koji žive od jedne skromne plaće.     

škola Varaždin Obrazovanje Predstavili projekt gradnje dvorane te uređenja VI. osnovne škole