Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Trgovački centar

Grad podnio tužbu protiv Ministarstva: Privatniku su dali cestu nezakonito

Mirko Duspara
1/6
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Gradonačelnik Mirko Duspara jučer je na konferenciji za medije istaknuo kako je Ministarstvo nezakonito izdalo uporabne dozvole za trgovački centar i proširenu državnu cestu u Slavonskom Brodu

Grad Slavonski Brod podnio je tužbu protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zato što je, kako kažu, nezakonitim putem privatnom investitoru dalo državnu cestu u vlasništvo.

Uređenje nove šetnice uz Savu Projekt od 10 milijuna kuna Brođani će do ljeta imati novu šetnicu uz Savu

Gradonačelnik Mirko Duspara jučer je istaknuo kako je Ministarstvo nezakonito izdalo uporabne dozvole za trgovački centar Lidl i proširenu državnu cestu u Slavonskom Brodu. Naime, iako je novi Lidl sagrađen prije više od dva mjeseca, njegovo otvorenje je stopirano zbog sporenja oko ceste. Duspara je nakon toga prozivan kao nenaklonjen poduzetnicima, ali on tvrdi suprotno.

– Institucije su namjerno zanemarile prostorni plan Grada i Županije te nezakonitom odlukom ukinule mogućnost gradnje povezne ceste koja bi otvorila prostor za 32 hektara igradnje poduzetničke zone. Tko je protiv poduzetnika? Dokazat ćemo da je ovdje prevladao privatni interes naspram općeg – rekao je Duspara.