Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 148 pregleda
Projekt vrijedan 6,4 milijuna kuna

Grad Šibenik kreće u energetsku obnovu OŠ Jurja Šižgorića

Obnova škole Juraj Šižgorić
Foto: Grad Šibenik
Ovo je poseban dan za našu školu, posebno ako se uzme u obzir da se u nju nije ulagalo od 1983. - izjavila je ravnateljica Ivana Rupić. Projektiranom investicijom škola bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila novi vizualni identitet

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić potpisao je s predstavnicima izvođača radova, tvrtki Reliance d.o.o. Split i Polinom, ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Juraj Šižgorić, priopćili su iz gradske uprave.

- Ovo je nastavak projekta energetske obnove, ne samo osnovnih škola, već i dječjih vrtića, odnosno svega onoga što podrazumijeva osiguravanje boljih uvjeta za našu djecu. Još je u prijašnjem mandatu potpisan ugovor za obnovu najvećeg vrtića na Vidicima, a drago mi je da s današnjim danom kreće i realizacija opsežnog projekta energetske obnove Osnovne škole Jurja Šižgorića. Nastavit ćemo ovim smjerom i dalje te do sada odrađenim projektima pridodati obnove i izgradnje novih vrtića i osnovnih škola - izjavio je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

O financijskim detaljima projekta okupljene je upoznao zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Midibus u Šibeniku Prezentiran midibus u sklopu projekta obnove tvrđave sv. Ivana Burić: Autobusom ćemo povezati sve tri tvrđave

- Ugovor koji je vrijedan 6,421.497,78 kuna i ova ponuda je izabrana kao najpovoljnija na javnom natječaju u konkurenciji šest ponuditelja te je sufinancirana sredstvima iz EU fondova - kazao je Mileta.

Grad Šibenik pripremio je projekt energetske obnove Osnovne škole Juraj Šižgorić početkom prošle godine i prijavio ga na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja naziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'. Ministarstvo je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo sufinanciranje projekta s 1,840.324 kune. Nakon toga je projekt prijavljen i na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, gdje je Grad Šibenik osvojio još 1,564.152 kune.

- Ovo je poseban dan za našu školu, posebno ako se uzme u obzir da se u nju nije ulagalo od 1983. godine. Zahvaljujem se Gradu Šibeniku koji je prepoznao važnost obnove projekta te projektnom timu bez čijeg se odlično napisanog projekta ne bi mogla povući europska sredstva - izjavila je ravnateljica OŠ Jurja Šižgorića Ivana Rupić.

Logo TZ grada Šibenika Objedinili dva spomenika Novi logo Turističke zajednice grada Šibenika

Predstavnik zajednice ponuditelja Reliance d.o.o. i Split i Polinom Tomislav Albini zahvalio se Gradu na povjerenju te su istaknuli kako će projekt biti realiziran na obostrano zadovoljstvo.

Osnovna škola Jurja Šižgorića je stara 45 godina, sastoji se od suterena, prizemlja i kata, a ukupne je građevinske bruto površine 4074,5 m2. U školi je zaposleno 47 djelatnika i ima 341 učenika. Planirani zahvat se odnosi na postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje hidroizolacije na ravni krov, zamjenu stare stolarije novom u PVC-u, zamjenu postojećeg sustava grijanja na lož ulje s grijanjem na plinski kotao, postavljanje sunčanih kolektora na krov za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitijima. Projektiranom investicijom škola bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila potpuno novi vizualni identitet.

Projekt Centar koralja Zlarin Predstavljen vrijedan projekt Centrom koralja stvara se platforma za bolji život na Zlarinu