Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Javni poziv za Program mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva

Grad Slatina osigurao 575.000 kuna potpora za poduzetnike

Foto: Mihaela Feldi
Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva, odnosno poduzetnici i obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada Slatine

Grad Slatina osigurao je 575.000 kuna bespovratnih potpora za slatinske poduzetnike. Gradonačelnik Denis Ostrošić raspisao je, naime, javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Škola nogometa Slatina Mladi nogometaši u posjetu gradonačelniku

Poziv je to u sklopu provedbe mjera s ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, povećanja investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

Vjetar u leđa

Javni poziv otvoren je do iskorištenja predviđenih sredstava po pojedinoj mjeri, koja su osigurana u proračunu Grada Slatine za 2020. godinu u iznosu od 575.000 kuna, a najkasnije do 31. svibnja ove godine. Protekle su godine prvi put dodijeljena sredstva slatinskim poduzetnicima iz spomenutog Programa, a bila je riječ o gotovo 815.000 kuna, kroz različite mjere potpore.

– Dodjela bespovratnih potpora iz ovoga Programa mnogim je poduzetnicima sa slatinskog područja tijekom prošle godine, kada smo i započeli s programom, bila dobar vjetar u leđa. Poučen dobrim iskustvom, Grad Slatina u svom proračunu za 2020. godinu povećao je sredstva namijenjena programu na 1,500.000 kuna, a u ovom prvom javnom pozivu, objavljenom 14. veljače, osigurano je 575.000 kuna. Grad Slatina ovim je mjerama pokrenuo jednu dobru priču k oporavku gospodarstva te otvaranju novih radnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Poticanje poduzetništva u Osječko-baranjskoj županiji Integracija punionica za električna vozila najbolja poduzetnička ideja

Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva, odnosno poduzetnici i obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Grada Slatine, a iznimno korisnici ovog programa mogu biti i gospodarski subjekti i to neovisno o veličini, vlasničkoj strukturi te sjedištu, zatim fizičke osobe ili drugi pravni oblici koji su utvrđeni kao korisnici pojedinih mjera.

Nabava strojeva

Nepovratne potpore dodjeljuju se za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja te iznimno za buduće troškove. Potporama se, tako, može subvencionirati zakup poslovnog prostora, nabava i ugradnja novih strojeva i opreme, inicijalni troškovi pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, zatim razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, certificiranje proizvoda...

Slatinski Vretenci Ostvarili 1538 volonterskih sati

Primjerice, za strojeve i opremu korisniku se dodjeljuje iznos u visini do 50 posto vrijednosti računa, a najviše do 40.000 kuna godišnje za proizvodne djelatnosti, dok se za uslužne i ostale djelatnosti dodjeljuje najviši iznos do 20.000 kuna godišnje.