Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisak

Grad sufinancira kastraciju pasa i mačaka

Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Grad će sufinancirati kastraciju jednog psa ili mačke u vlasništvu građana s prebivalištem na području Siska u iznosima: 200 kuna za ženku psa, 100 kuna za mužjaka psa, 100 kuna za ženku mačke te 50 kuna za mužjaka mačke

Grad Sisak i ove godine nastavlja lani započetu praksu sufinanciranja kastracije pasa i mačaka, za što je u proračunu za 2020. osigurano 30.000 kuna. Sklopljeni su ugovori s veterinarskim organizacijama koje djeluju na području grada Siska i u kojima je moguće obaviti kastraciju ljubimaca, za što će se refundirati troškovi vlasnicima ljubimaca.

Završeni grubi građevinski radovi na objektu središnjeg paviljona Do kraja 2020. Sisak i Sisačko-moslavačka županija dobit će novu Opću bolnicu

Grad Sisak će tako sufinancirati kastraciju jednog psa ili mačke u vlasništvu građana s prebivalištem na području Grada Siska u 2020. godini i to u iznosima: 200 kuna za ženku psa, 100 kuna za mužjaka psa, 100 kuna za ženku mačke te 50 kuna za mužjaka mačke.

Prije izvođenja same kastracije vlasnici su dužni ishoditi odobrenje Grada Siska za sufinanciranjem. Veterinarske organizacije umanjit će ukupni iznos računa za iznos sufinanciranja Grada Siska samo onim vlasnicima koji predoče odobrenje sufinanciranja kastracije pasa i mačaka ovjereno od nadležne službe Grada Siska. Kastracija se mora provesti u roku od 30 dana od dana ovjere odobrenja.

Zahtjev za odobrenje se nalazi na internetskim stranicama Grada Siska i u Gradskoj vijećnici.