Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Završeni grubi građevinski radovi na objektu središnjeg paviljona

Do kraja 2020. Sisak i Sisačko-moslavačka županija dobit će novu Opću bolnicu

1/3
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Novi središnji paviljon imat će podrum i pet katova te 8400 četvornih metara neto bolničke površine, a koštat će, s opremom, 170 milijuna kuna

Obilježen je završetak grubih građevinskih radova na trenutačno najvećem gradilištu u Sisačko-moslavačkoj županiji – rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, tj. gradnji središnjeg paviljona u kojem će se nalaziti i objedinjeni hitni bolnički prijam i dnevna bolnica.

Sisak: Otvoren novi vrtićki objekat Sisak Stari s povećanim kapacitetom djece RAZLIČAK Otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića Sisak Stari

Bolja kvaliteta liječenja

– Konačno se vide prave konture, prava veličina ove zgrade. Izgradnja objekta središnjeg paviljona najveću dobit donijet će pacijentima. Zgrada će imati podrum, pet katova i 8400 četvornih metara neto bolničkog prostora. U podrumu će se nalaziti hemodijaliza, u prizemlju objedinjeni hitni bolnički prijam, na prvom katu bit će laboratorij, a na drugom, trećem i četvrtom katu bit će prostori dnevnih bolnica te na petom katu tehnički blok. Time ćemo ne samo poboljšati kvalitetu liječenja hospitaliziranih bolesnika nego i uvjete rada svih naših zaposlenika – istaknuo je na prigodnoj svečanosti ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović zahvalivši županu, stručnim službama, radnicima na gradilištu te djelatnicima bolnice na potpori, a bolesnicima na strpljenju jer su radovi narušili komfor u bolničkom krugu.

– Svi iščekujemo završetak gradnje ovog središnjeg paviljona za godinu dana, čak i prije – rekao je dr. Dujmenović.

– Mi smo za ovaj projekt određena sredstva uspjeli osigurati iz fondova EU, a dio iz vlastitih proračuna bolnice i županije. Objekt je građevinski vrijedan 107 milijuna kuna, a ukupna vrijednost radova, dakle kad bude dovršen i opremljen, bit će negdje na razini 170 milijuna kuna – istaknuo je župan Ivo Žinić dodavši da će, kad sve bude gotovo, Sisak i Sisačko-moslavačka županija praktički dobiti potpuno novu bolnicu.

SIMORA-ina prva milijarda kuna Sisačko-moslavačka županija i dalje u vrhu po povlačenju novca iz fondova EU

Zahvala na strpljenju

– Ovdje će biti svi oni segmenti koji su potrebni za moderan sustav liječenja. Različitim sadržajima koji će se tu nalaziti – od hitnog bolničkog prijma, dijalize, dnevne bolnice, potrebnih uređaja, dobit ćemo i objekt za liječenje naših pacijenata, ali i vrhunske prostore i dijagnostičku opremu za naše liječničko osoblje. Želim zahvaliti svima, i osoblju bolnice i pacijentima koji su imali strpljenja da u ove dvije godine grubi građevinski radovi budu dovršeni – dodao je župan koji se nada kako bi cijeli objekt mogao biti u funkciji do kraja iduće godine.

– Vjerujem da će objekt biti dovršen u skladu s rokovima. Rok završetka radova je negdje krajem trećeg mjeseca, ali on će se produljiti do kraja sljedeće godine i vjerujem da ćemo tada otvoriti modernu bolnicu – poručio je župan Žinić.