Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Inicijativa na krilima uspjeha nogometne reprezentacije

Grad Varaždin kandidira se za nacionalni nogometni kamp

Ivan Čehok i Zlatko Dalić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Nema smisla sve trpati u glavni grad. Takvi se kompleksi ne grade u središtima velikih gradova i metropola, smatra gradonačelnik Ivan Čehok

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok predložio je da se nacionalni nogometni kamp otvori u tom gradu, a ne u Zagrebu. Nakon veličanstvenog uspjeha nogometne reprezentacije u Rusiji ponovno je aktualizirana tema o nogometnom domu, a nakon što se odustalo od lokacije Svetice pokraj Maksimira, izvučen je projekt “Plavi vulkan” na Kajzerici. U Varaždinu smatraju da je to pogrešan pristup, i to iz nekoliko razloga.

Dravski bazeni Vijećnici odlučili Grad kupuje Dravske bazene, kredit za dogradnju škole

Konačna odluka na HNS-u

– Nema smisla sve trpati u glavni grad. Takvi se kompleksi ne grade u središtima velikih gradova i metropola. U Zagrebu je već dovoljno središnjih institucija i nacionalni nogometni kamp ne bi se trebao otvarati u tom gradu, pogotovo ako će nešto trebati rušiti – ističe Čehok i pita što će Zagreb s tri stadiona? Za zagrebački projekt trebalo bi, kako se pisalo, srušiti dio paviljona na Velesajmu, a u Varaždinu postoji dovoljno prostora od Gospodarske ulice do Varteksa. Od postojeće infrastrukture tu su stadion NK Varteksa (teren i pomoćni teren), teniski tereni, zatvoreni i otvoreni bazeni, hrvačka dvorana i teretane. Sve to nalazi se na potezu od nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici do pruge u Zagrebačkoj, a na okolnim česticama postoji mogućnost izgradnje, pa bi sve bilo povezano u veliku cjelinu. Postojeći stadion mogao bi se dograditi i prihvatiti 25.000 gledatelja, što je, smatra, posve dovoljno. – Odlično smo prometno povezani sa zagrebačkim aerodromom do kojeg se putuje svega 45 minuta, dok je i naš aerodrom, do kojeg je svega pet minuta, iskoristiv za avione do 50 mjesta. Odlično smo povezani i autocestom – nabraja Čehok koji ističe i druge prednosti Varaždina u odnosu na manja mjesta u kojima nema kina, klubova za izlaske, kazališta i sličnih sadržaja. Inače, Čehok je ideju o nacionalnom kampu u Varaždinu predstavio još bivšem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću, dakle prije osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uvjeren je da će izbornik Zlatko Dalić i vodstvo reprezentacije podržati kandidaturu Varaždina. No konačnu odluku donijet će HNS.

Velik doček izbornika

– Kamp u Varaždinu mogao bi biti kamp kakvog nema u ovom dijelu Europe – uvjeren je varaždinski gradonačelnik. Koliko Varaždinci vole nogomet i koliko ih je razveselio uspjeh reprezentacije, potvrdio je i doček izbornika Dalića i stručnog stožera na kojem je bilo oko 15.000 ljudi.

Zimska služba, ralica Zimska služba Čišćenje snijega povjereno PZC-u