Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Članovi Vlade u Varaždinu

Grad zanima razvoj tehnoloških parkova

U šetnji Špancirfestom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Apliciramo na nekoliko fondova i nadamo se da će to pridonijeti i osnažiti poduzetničku infrastrukturu na sjeveru, rekao je I. Čehok

Gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica održali su sastanak s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Sastanku su prisustvovali i saborski zastupnik Anđelko Stričak, te gradonačelnici iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Modna revija starinskog donjeg rublja Špancirfest Modna revija starinskog donjeg rublja

– Razgovarali smo o razvoju poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona, gdje Grad Varaždin prednjači. Osobito nas zanima razvoj tehnoloških parkova. Impresivna su sredstva fondova Europske unije koja se nude, te planovi Ministarstva. Grad Varaždin aplicira na nekoliko fondova i nadamo se da će to pridonijeti i osnažiti poduzetničku infrastrukturu na sjeveru Hrvatske – rekao je gradonačelnik koji je nakon sastanka s gostima prošetao po Špancirfestu.

Prošlog tjedna u Varaždinu je na Špancirfestu bio i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Darka Horvata, Garija Cappellija i Blaženke Divjak. Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je gradonačelniku Čehoku na gostoprimstvu i iskazao zadovoljstvo organizacijom Špancirfesta, manifestacije koju uvijek voli posjetiti, i koja obogaćuje turističku ponudu Hrvatske tijekom ljetnih mjeseci. 

Dravski bazeni Varaždin Protiv vrućine i noćnim kupanjem za 10 kuna