Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Špancirfest

Modna revija starinskog donjeg rublja

Modna revija starinskog donjeg rublja
Foto: Varaždinska županija
Općina Cestica ima sadržaja i kroz strategiju razvoja turizam je jedna od bitnijih grana koja će se razvijati na našem području i gdje već nekoliko godina sredstva usmjeravamo prema tome - istaknuo je načelnik Mirko Korotaj

Modna revija starinskog donjeg rublja izazvala je veliku pozornost posjetitelja Špancirfesta u Varaždinu. U sklopu programa "Županija u malom" predstavila se Općina Cestica, s OPG-ovima i udrugama, među kojima su i one koje čuvaju narodne nošnje.

Uz dobru glazbu, na festivalu očekuju da će se popiti više od 200.000 litara piva i pojesti 100.000 obroka Jubilarni 20. Špancirfest Očekuje se više od 260.000 posjetitelja na ulicama

- Varaždinska županija prvi se put uključila u Špancirfest. Svih ovih godina prije, ovaj prekrasni prostor atrija Županijske palače nije ispunjen kvalitetnim sadržajima. Mi smo odlučili ove godine to promijeniti. Uz našu promociju buče, što je naša strateška odrednica, odlučili smo predstaviti naše općine i gradove - rekla je predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Općinu Cestica predstavili su pekarnica Petra iz Babinca, OPG-ovi Kotolenko Slavko, Furjan, Marjan Županić i Horvat Mladen, mljekara Marina i udruga Vezilje, a u glazbenom su dijelu nastupili zbor Stellarium KUD-a Općine Cestica i tamburaški sastav Krijesnice.

- Općina Cestica ima sadržaja i kroz strategiju razvoja turizam, vinarstvo, vinogradarstvo, podrumarstvo, je jedna od bitnijih grana koja će se razvijati na našem području i gdje već nekoliko godina sredstva usmjeravamo prema tome - istaknuo je načelnik Mirko Korotaj.

Josipa Lisac pjevat će na Špancirfestu Varaždin Špancirfest među 20 najboljih festivala u Europi