Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Špancirfest među 20 najboljih festivala u Europi

Josipa Lisac pjevat će na Špancirfestu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
U Varaždin stižu UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Bajaga, Dubioza kolektiv, SARS, Zabranjeno pušenje...

Uoči jubilarnog 20. Špancirfesta koji će se održati od 17. do 26. kolovoza, stiglo je veliko priznanje tom festivalu. Najveća kanadska online putnička agencija Flightnetwork.com uvrstila je Špancirfest među 20 najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala, a Varaždinske barokne večeri među 33 najbolja intimna festivala u Europi! Špancirfest opisuju kao unikatan kulturno-turistički događaj koji spaja različite forme umjetničkog izražavanja, a pohvaljuju i odličan glazbeni program koji je žila kucavica cijelog festivala.

Aglomeracija Varaždin Aglomeracija Varaždin Zlatan Avar: Grad će pronaći način da se projekt nastavi

Ono po čemu Špancirfest izdvajaju od ostalih evenata je to što tijekom deset dana trajanja varaždinske ulice ožive pulsirajući ritmovima svjetske glazbe te ih preplavljuje neizmjerna energija čudnovatih uličnih performera. Špancirfest je na ovom popisu uz bok najpoznatijim europskim festivalima poput onih u Pragu, Lisabonu ili Budimpešti koji spajaju glazbu, kulturu i umjetnost i uz pomoć bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa grada svojim posjetiteljima pričaju prekrasne priče.

Za Varaždinske barokne večeri pak FlightNetwork tvrdi da je jedna od manifestacija na kojoj se između izvođača i publike stvara atmosfera "jedan na jedan". Opisuju kako se Varaždin za vrijeme održavanja manifestacije, uz više od 30 koncerata nacionalnih i internacionalnih izvođača vraća u prošlost svojim korijenima, te da se zaista kulturno povezuje sa svojom publikom. Flightnetwork.com mjesečno posjećuje više od milijun ljudi i portal posluje s više od dva milijuna klijenata.

Ivan Čehok Cjeloživotno obrazovanje Umirovljenici završili tečajeve

Što nudi Špancirfest posjetitelji će moći vidjeti već 17. kolovoza. Tijekom deset dana nastupit će: UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Bajaga i Instruktori, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski, Mia Dimšić, Zoran Predin, Zdenka Kovačiček... Naplaćivat će se samo ulaznice za koncerte kod Vile Bedeković zbog ograničenog broja mjesta. Svi ostali programi su besplatni.

Ivan Čehok i Zlatko Dalić Inicijativa na krilima uspjeha nogometne reprezentacije Grad Varaždin kandidira se za nacionalni nogometni kamp