Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
SVETA NEDELJA

Građani će ocjenjivati zaposlenike gradske uprave pa će ih se po tome i nagrađivati

1/2
Foto: Grada Sveta Nedelja
Ocjenjivanje će se provoditi i međusobno unutar uprave, što će se ubrojiti u ukupnu ocjenu djelatnika. Nagrade će se isplaćivati kvartalno

Koliko su zadovoljni radom zaposlenika gradske uprave, stanovnici Svete Nedelje mogu pokazati novim sustavom ocjenjivanja koji je Grad uveo s prvim danom ožujka. To mogu učiniti pomoću aplikacije kojom će moći ocijeniti zaposlenike nakon korištenja usluge unutar gradske uprave.

U BLIZINI GLAVNE CESTE U Bjelovaru će se graditi toplice, trebale bi biti gotove za dvije godine

Smanjenje plaće 10 posto

– Ovim potezom uvodimo novi standard transparentnosti u Hrvatskoj. No nećemo stati samo na tome. Prvi u Hrvatskoj uvodimo to da zaposlenike ocjenjuju građani te plaće i nagrade prema ocjenama, čime zapravo uvodimo fiksni i varijabilni dio dohotka – objasnio je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi. Nadalje, objašnjava, zaposlenici gradske uprave moći će se i međusobno ocjenjivati, a rezultat tog procesa bit će rang-lista zaposlenika prema ocjenama.

Foto: Grada Sveta Nedelja

– U drugom koraku Gradskom vijeću predložit ćemo smanjenje plaća svim zaposlenicima u iznosu od deset posto, a iznos nagrade, koji će se odrediti ovisno o ocjeni, isplaćivat će se kvartalno – istaknuo je Nađi.

Tako, primjerice, pet posto najlošije ocijenjenih neće dobiti nagradu, nego plaću koja će biti deset posto manja od trenutačne, srednjih 50 posto ocijenjenih dobit će nagradu u istom iznosu za koji im je umanjena plaća, dok će pet posto najbolje ocijenjenih dobiti nagradu u dvostruko većem iznosu od umanjenja plaće. Ocjenjivanje će se provoditi i međusobno unutar uprave, što će se ubrojiti u ukupnu ocjenu djelatnika.

GIS sustav i aplikacija

S ciljem transparentnosti zamjenik gradonačelnika Nađi prezentirao je i registar javne nabave, dostupan na web-stranici Grada. Naime, Grad Sveta Nedelja omogućuje potpuni uvid u ugovore, narudžbenice i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabave, a time ni predmet obvezne objave. Tako će prvi put sve gradske transakcije, ugovori i raspored financijskih sredstava biti potpuno otvoreni javnosti, a sve će informacije biti dostupne online i putem mobilne aplikacije.

Održana 16. sjednica Županijske skupštine Vijećnici pitali o onečišćenju Zrmanje, legalizaciji ali i pohvalili Centar na Relji

Građanima je dostupan i novi Geografski informacijski sustav – GIS, gdje su dostupne sve informacije vezane za urbanističke i prostorne planove Grada Svete Nedelje te detaljne informacije vezane za komunalnu infrastrukturu, kao i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se komunalni problemi prijavljuju anonimno i putem fotografije.