Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
za mlade poduzetnike

Gradi se i treći Poduzetnički inkubator, imat će i kreativni studio

Poduzetnički inkubator VPŽ
1/13
Foto: Kristijan Toplak
Sve to dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović označio je početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u Kolodvorskoj ulici u Slatini. Ovo je treći poduzetnički inkubator na prostoru Virovitičko-podravke županije koji se gradi.

Dva se grade iz temelja, u Pitomači i Orahovici, dok će se Poduzetnički inkubator u Slatini nalaziti u zgradi Doma zdravlja koja će se rekonstruirati za nove i mlade poduzetnike i u kojem će se u budućnosti smjestiti 11 novih ureda. Sve to dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što bespovratna sredstva iznose oko 20 milijuna kuna.

Poduzetnički inkubator u Vinkovcima Počeli su gradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Moderni prostor za ostvarenje poduzetničkih ideja i zapošljavanje

Svečanosti otvorenja u Slatini, nazočili su brojni uzvanici, između kojih, saborska zastupnica Vesna Bedeković, župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, pomoćnica ministra gospodarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, predstojnica Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednik HOK-a VPŽ Zoran Horić, pročelnik Upravnog odjela za, gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojan Mijok, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, načelnik Općine Sopje Berislav Androš…

Foto: Kristijan Toplak

Nakon obraćanja gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i pomoćnice ministra Ane Mandac, saborska zastupnica Vesna Bedeković prilikom obraćanja, nazočnima je uputila pozdrave saborskog zastupnika Josipa Đakića i ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića, te ih ispričala što nisu mogli nazočiti otvaranju radova, jer su u Zagrebu gdje se obilježava godišnjica smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

– Ovo je treći u nizu novih projekata Mreže poduzetničkih inkubatora u Virovitičko-podravskoj županiji i zasigurno će puno značiti za razvoj poduzetništva i gospodarstva grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Nakon adaptacije i rekonstrukcije, Poduzetnički inkubator u Slatini, imat će 11 novoopremljenih ureda za nove i mlade poduzetnike početnike.

Vinkovci Vinkovci Potpisan ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21,3 milijuna kuna

Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, ovaj u Slatini će biti višenamjenski, jer će imati i jedan kreativni studio, kao i oprema za krojenje i šivanje. Drago mi je što će radove na ovom projektu, staroj zgradi bivšeg Doma zdravlja, izvoditi domaća tvrtka Građenje Marković iz Slatine – naglasio je župan Andrović.

Početak radova blagoslovio je slatinski župnik Župe sv. Josipa Dragan Hrgić.

Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, izvodit će tvrtka Građenje Marković iz Slatine, vrijednosti 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Trinas projekt iz Osijeka, vrijednosti 171.250 kuna.

Foto: Kristijan Toplak

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvatio je gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te sada i Poduzetnički inkubator u Slatini.

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima će Virovitičko-podravska županija plaćati smještaj. Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS).

Nikola Dobroslavić Razvoj županije Potpisan ugovor za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Pločama