Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 170 pregleda
Kraj opasnom križanju

Gradi se kružni tok kako bi se poboljšala sigurnost svih sudionika u prometu

Šibensko-kninska županija kružni tok
Foto: Šibensko-kninska županija
Ugovorena vrijednost radova za realizaciju ovog projekta iznosi oko 900 tisuća kuna

Župan Goran Pauk danas je u pratnji gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i načelnika PU Šibensko-kninske Ivice Kostanića obišao radove na izgradnji kružnog raskrižja na križanju dviju županijskih cesta ŽC 6078 i ŽC 6077 na lokaciji Ključ (Miljevačka brina).

Riječ je o križanju dviju županijskih cesta na lokaciji Ključ - Miljevačka brina, koje predstavlja opasno križanje s lošim tehničkim elementima. U široj zoni nalazi se i neuvjetni priključak makadamskog puta za zaseok Vlaići koji dodatno umanjuje sigurnost prometa na križanju. Ugovorena vrijednost radova za realizaciju ovog projekta iznosi cca. 900 tisuća kuna. Projekt se  sufinancira iz sredstava Ministarstva unutarnjih poslova kroz 'Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa  Republike Hrvatske  2011 – 2020” – sanacija opasnih mjesta'  u vrijednosti  od 70 %  ugovorene cijene, dok preostali dio osigurava Županijska uprava za ceste.

"Izgradnjom ovog kružnog raskrižja uvelike će se poboljšati sigurnost sudionika u prometu na ovom dijelu županijske ceste", rekao je župan Goran Pauk te naglasio da Županijska uprava za ceste na području županije posljednjih godina intenzivno radi na uređenju tzv. opasnih križanja uvođenjem kružnih raskrižja na najfrekventnijim prometnicama.

"Što se tiče sigurnosti prometovanja na ovom području mogu reći da smo u prošloj godini zabilježili znatno manji broj stradalih nego godinu prije, čemu sigurno doprinosi uređenje i obnavljanje dotrajalih cesta i makadamskih putova", rekao je načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

"Uređenje ovog raskrižja je važno jer se radi o cesti koja predstavlja najkraći pravac prometovanja prema Roškom slapu i gornjem toku Krke, a također se koristi i za pristup krajobraznom kanjonu rijeke Čikole. Završetak radova predviđen je za oko 60 dana, a izvođač radova je tvrtka Sarađen d.o.o.", kazao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat, izvijestili su iz Županije.