Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt

Gradi se vidikovac s odmorištem za bicikliste

1/7
Foto: Međimurska županija
Ministarstvo turizma dodijelilo najveći iznos sufinanciranja od 400.000 kuna, dok će Međimurska županija i Sveta Marija sufinancirati preostali dio

Potpisan je ugovor o gradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste u Svetoj Mariji, vrijedan 606.623 kune. Potpisali su ga predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije župan Matija Posavec i direktor tvrtke Team građenje Igor Hoblaj.

Projekt "Med dvemi vodami" vrijedan 12,1 milijuna kuna Na poučnoj stazi "Sveromartinska Mura", dugoj pet kilometara, bit će i šumske učionice

Prva je to faza šireg projekta pod nazivom "Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave", kojem je Ministarstvo turizma dodijelilo najveći iznos sufinanciranja od 400.000 kuna, dok će Međimurska županija i Sveta Marija sufinancirati preostali dio.

Cilj je na međunarodnim biciklističkim rutama izgraditi višenamjenski objekt vidikovca za promatranje okoliša i ptica te biciklističko odmorište opremljeno e-bike punionicom, informacijskim pločama i setom za brzi popravak bicikala.