Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obilazak mjesnih odbora Gojlo i Zbjegovača

Gradnja cesta, vodovoda i novog Doma u Zbjegovači

Foto: Grad Kutina
Mještani su iznijeli gradonačelniku problematiku i dobili informacije o planiranim radovima

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić sa suradnicima je obišao mjesne odbore MO Gojlo i Zbjegovača te se upoznao s tamošnjom problematikom u razgovoru s predstavnicima mjesnih odbora.

Sastanak u Repušnici Bitni projekti - infrastruktura, nova škola...

Gradonačelnik je izvijestio predstavnike MO Gojlo da će se nastavak gradnje vodovoda u tom naselju ostvariti u sklopu projekta Aglomeracije Moslavina koji je u izvršnoj fazi pripreme, a s realizacijom će se krenuti krajem tekuće godine. Po pitanju cestovne infrastrukture u planu su i radovi na županijskoj cesti u dijelu Ulice Stjepana Radića prema naselju Vukovje. Radovi će obuhvatiti presvlačenje habajućeg sloja na postojeću podlogu u dužini od 600-tinjak metara.

Gradonačelnik je u obilasku MO Zbjegovača upoznao tamošnje predstavnike s planovima koji obuhvaćaju izgradnju novog Doma u zajedničkom korištenju DVD-a i Mjesnog odbora. Gradonačelnik je izvijestio da je za izgradnju budućeg Doma izrađena projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola. Izgradnja Doma aplicirat će se za sredstva iz EU fonda koja su zasad odobrena za rekonstrukciju Društvenog doma u MO Repušnica i Banova Jaruga.

– Do početka realizacije izgradnje pristupili smo uređenju Doma na način da smo napravili potpuno novi sanitarni čvor i dogovorili smo daljnja ulaganja – najavio je gradonačelnik Babić.

Kutina Europski dan logopedije U Kutini s djecom rade dva logopeda