Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Europski dan logopedije

U Kutini s djecom rade dva logopeda

Kutina
Foto: Grad Kutina
Na predavanju prof. def. logopeda Radmile Zeba sudjelovao je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić

U povodu europskog Dana logopedije u organizaciji kutinske Udruge OSI održano je predavanje prof. def. logopeda Radmile Zeba na temu „Govorno-jezična patologija rane školske dobi“.

'Školuj se i uči' Socijalno uključivanje djece i učenika Roma u Kutini

Istaknuto je kako je u proračunu Grada Kutine za 2019. za sufinanciranje logopeda planiran i doznačen Udruzi OSI iznos od 40.000 kuna.

– U Hrvatskoj nedostaje logopeda i Kutina ima sreću što je zahvaljujući Udruzi OSI uspjela pronaći logopeda koji svakodnevno radi s djecom u Centru Mala Sirena u Crkvenoj 6 – rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI zahvalivši Gradu Kutini na suradnji u ovom projektu i sufinanciranju rada logopeda u Kutini.

Dan logopedije svake je godine posvećen jednoj temi, a logopedica Radmila Zeba posvetila ga je Patologiji rane školske dobi. Izrazila je zadovoljstvo uvjetima rada u Kutini te naglasila koliko je važan rad logopeda s djecom od najranije dobi. Trenutačno u Centru Mala sirena Udruge OSI logopedica Radmila Zeba u tretmanu ima 35 djece od dvije godine do 6. razreda osnovne škole.

Stigao im vrijedan instrument Grad donirao klavir kutinskoj Osnovnoj glazbenoj školi

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić također je izrazio zadovoljstvo što Kutina uz logopeda u Dječjem vrtiću ima i logopeda u Centru Mala sirena te je poručio da će Grad Kutina napraviti sve što je potrebno kako bi logoped nastavio s radom u Kutini.

– Važno nam je da Kutina ima ovakvu vrstu zdravstvene pomoći. Grad će iz godine u godinu nastojati pružiti kvalitetnije mjere u cilju sveopćeg razvoja zdrave zajednice – poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ulaganje u obrazovanje mladih Grad izdvojio 300.000 kuna za stipendije od 750 kuna koje prima 40 studenata