Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Stigao im vrijedan instrument

Grad donirao klavir kutinskoj Osnovnoj glazbenoj školi

1/2
Foto: Grad Kutina
Glazbenu školu u Kutini pohađa oko 170 učenika

Uz sedmu obljetnicu samostalnog djelovanja Osnovnoj glazbenoj školi Borisa Papandopula u Kutini Grad Kutina donirao je novi pijanino vrijedan 50.000 kuna. Stoga su Osnovnu glazbenu školu posjetili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić i pročelnik za financije Ivan Crnac.

– Pijanino nam je od izuzetne važnosti i presretni smo zbog toga što nam je Grad nabavio tako vrijedan instrument. Djeca i učitelji također ne kriju oduševljenje ovim instrumentom – rekao je gostima ravnatelj škole Nikola Šćapec te dodao kako škola posjeduje dotrajala pijanina stara tridesetak godina.

Ostvaruju odlične rezultate Prijam za uspješne atletičarke i atletičare AK Moslavina

Opremanje klavirskog odjela

– U jako su lošem stanju te ne vrijedi ulagati novac na njihovo ugađanje, jer se dosta brzo raštimaju – dodao je ravnatelj Šćapec istaknuvši kako im je sljedeći prioritet opremiti klavirski odjel, ujedno i najskuplji odjel u kojem cijena jednog klavira, koji bi zadovoljavao kriterije osnovne glazbene škole, iznosi oko 150 tisuća kuna.

– Kupnjom glasovira omogućilo bi se i glazbeno natjecanje učenika na državnoj razini u Kutini – napomenuo je ravnatelj istaknuvši kako je opremanje OGŠ Borisa Papandopula krenulo u dobrom smjeru te se nada da će tako i nastaviti.

Glazbenu školu pohađa više od 170 učenika što pokazuje da je u Kutini interes za glazbenim obrazovanjem doista velik.

Sportska dvorana Brezovica Najbolji sportaši Kutine Priznanja dodijeljena Eleni Pazman i Karlu Cibanu

– Vidimo da su u Glazbenoj školi zadovoljni donacijom i Grad Kutina će nastaviti s tom praksom ulaganja u opremanje naše osnovne glazbene škole. Odlučili smo da ćemo poraditi na boljem opremanju škole pojačavanjem kvalitete što se tiče instrumenata, opreme i kvalitetnih profesora kako bismo pružili našoj djeci kvalitetno obrazovanje uz pomoć kojega će se razvijati i nastaviti svoje glazbeno uzdizanje u srednjoj glazbenoj školi, a potom i na Glazbenoj akademiji – rekao je prilikom donacije gradonačelnik Zlatko Babić.

Obilježili 48. godišnjicu

Inače proteklog vikenda je Osnovna glazbena škola Borisa Papandopula u Kutini koncertom u Domu kulture obilježila 48. godišnjicu svoga rada i sedam godina samostalnog djelovanja u Kutini.

Kvalitetno zbrinjavanje otpada Do kraja godine bit će sagrađeno reciklažno dvorište u Kutini