Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Partnerstvo OBŽ-a i HT-a

Gradnja mreže sljedeće generacije

Foto: Osječko-baranjska županija
Projektom se planira obuhvatiti gotovo 10.000 adresa, odnosno 9603 privatne adrese, 364 poslovna korisnika i 24 javna korisnika

Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta "Izgradnja mreže sljedeće generacije bijelih područja Osječko-baranjske županije" potpisali su župan Ivan Anušić i operativni direktor Sektora za infrastrukturne usluge Hrvatskog telekoma d.d. Milan Meden.

Županija u 2019. godini zabilježila rekordan rast: "Četvrta smo kontinentalna turistička destinacija u Hrvatskoj!"

Vrijednost ovog projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na području općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka je 54,21 milijun kuna, a njime se planira obuhvatiti gotovo 10.000 adresa, odnosno 9603 privatne adrese, 364 poslovna korisnika i 24 javna korisnika.

– Osječko-baranjska županija nositelj je projekta kojim će na području sedam općina u osječkom okruženju osigurati brži i kvalitetniji širokopojasni internet, odnosno infrastrukturu koja donosi ogroman napredak, nove tehnologije i povećanje kvalitete života i rada građana i poslovnih subjekata u tim općinama – rekao je župan Anušić.

Županijska investicija Ambulantu dobilo i Cvjetno naselje u Osijeku

– Svi žitelji ovog kraja imat će priliku dobiti širokopojasni internet minimalne brzine 40 megabita i više, a gradit ćemo minimalno 90 posto optike, što znači da će 10.000 potencijalnih korisnika moći imati brzine najmanje 100 megabita ili više. HT nastavlja infrastrukturna ulaganja i u gradu Osijeku u optičku i mobilnu 5G mrežu, a to znači da će ovo područje biti pokriveno novim širokopojasnim tehnologijama, podići ćemo korisničko iskustvo, povećati brzine interneta, omogućiti nove usluge i otvarati radna mjesta – kazao je Meden.