Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Radovi na investiciji vrijednoj 50 milijuna kuna bit će završeni do početka sljedeće školske godine

Gradnja Srednje škole Donji Miholjac u punom jeku

Foto: OBŽ
Nova zgrada škole obuhvaća 4600 četvornih metara, ima dva kraka s po dvije etaže

Radovi na izgradnji nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac u punom su jeku i već se jasno uočava njihov konačni izgled. Nova zgrada škole obuhvaća 4600 četvornih metara, ima dva kraka s po dvije etaže, dvorana je neto površine 1134 kvadrata, a uredit će se i vanjski sportski tereni, parkiralište i pješačke površine. Ukupno uređena površina bit će 8379 četvornih metara.

– Stara zgrada Srednje škole Donji Miholjac bila je godinama zaista u lošem stanju te sam na početku mandata župana najavio da je izgradnja nove školske zgrade jedan od prioriteta. Stare zgrade više nema, izgradnja nove se realizira, a iduća školska godina počet će u novoj zgradi. Vrijednost ove investicije je više od 50 milijuna kuna, a 80 posto troškova financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok Grad  Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija osiguravaju po deset posto – rekao je župan Ivan Anušić nakon obilaska gradilišta i sastanka s predstavnicima Grada, izvođača radova i škole.

Važna za razvoj grada

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić naglasio je da je nova gradska uprava zajedno sa županom Anušićem uspjela izlobirati izgradnju nove škole.

– Stara škola bila je toliko dotrajala i opasna da se razmišljalo o njezinu zatvaranju. Izgradnjom nove škole uvjeren sam da će porasti i broj učenika jer dosta djece nije željelo ići u školu s onakvim uvjetima. Nova škola bit će važna i za daljnji razvoj Donjeg Miholjca – poručio je gradonačelnik Aladić.

– Srednju školu Donji Miholjac pohađaju 243 učenika podijeljena u 17 razrednih odjela, od čega ih 70-ak pohađa gimnazijski program, a ostatak strukovni, u području ekonomije, trgovine, hotelijerstva i turizma, poljoprivrede i strojarstva. Cilj je da se programi šire i da se prepoznaju te uvaže potrebe tržišta s ovoga područja kako bi mladi po završetku školovanja pronašli posao i ostali ovdje – kazala je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije.

Bolji uvjeti

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić govorio je o poboljšanju uvjeta rada izgradnjom nove škole.

– U staroj školi imali smo oko 2300 kvadrata prostora, a nastavu smo pohađali u dvije smjene, zbog čega su se javljali različiti problemi. Sada prelazimo u prostor od 4600 kvadrata, što će nam omogućiti i jednosmjenski rad, ali i neusporedivo bolje uvjete rada te nabavu nove opreme. Uvjeren sam da će to pridonijeti i još boljim rezultatima naših učenika na različitim natjecanjima, a koji su i do sada bili vrlo dobri – rekao je Perić.