Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PROJEKT VRIJEDAN 272 MILIJUNA KUNA

Gradnju OB Bjelovar pratite i preko kamera

I župan Damir Bajs uvjerio se u obilasku da radovi idu prema planu
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Nova zgrada OB Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici

Izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedne 272 milijuna kuna, ujedno najveća investicija u povijesti grada Bjelovara, ide po planu, uvjerio se u to župan Damir Bajs prilikom obilaska gradilišta. Do sada je napravljeno 70 posto radova na konstrukciji zgrade. Trenutačno se odvijaju radovi na preostalom dijelu konstrukcije, zidarski radovi, radovi na izvođenju dijela izolacije kao i na razvodima elektroinstalacija, strojarskih instalacija, instalacija vodovoda, odvodnje i drugi. Kako bi se tijek radova mogao bolje pratiti, a sukladno i pravdanju troškova korištenja europskih sredstava, oko OB Bjelovar postavljene su tri kamere putem kojih se može pratiti live stream gradilišta nove zgrade bolnice.

Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da želi da Bjelovar bude jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj po pitanju gospodarenja otpadom Novo reciklažno dvorište, kompostana, sortirnica U bjelovarsko odlagalište otpada Doline uložit će se čak 73 milijuna kuna

Nova zgrada OB Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici.

– Radovi teku prema planu. Trenutačno smo na 70 posto radova na izvođenju konstrukcije, počeli smo u podzemnim dijelovima građevine s izvođenjem instalacija i sa završnom obradom zidova, žbuka, pregrada. Planiramo do kraja studenog kompletno zatvoriti građevinu izvana, s gornje strane izvesti slojeve krova, toplinske i hidroizolacije da spriječimo ulazak kiše tijekom jesenskih i zimskih mjeseci te planiramo unutra izvoditi obrtničke radove, pregrade, podove, stropove, instalacije – rekao je Dragutin Hrg, inženjer gradilišta iz tvrtke Radnik iz Križevca.