Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska 2325 pregleda
Incident na konferenciji

Gradonačelnik Požege fizički napao novinara lokalnog portala

Vedran Neferović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Novinar 034 Portala Mladen Mirković tvrdi da ga je HDZ-ovac Vedran Neferović pritisnuo uza zid, lupio glavom od zid te ga udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice

Aktualni gradonačelnik grada Požege i kandidat za dožupana Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima Vedran Neferović (HDZ) danas je oko 11 sati, prema pisanju 034 portala, tjelesno napao novinara ovog medija Mladena Mirkovića.

Do incidenta je došlo na press konferenciji sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri. Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom koji ga je, piše ovaj portal, pritisnuo uza zid, te lupio glavom od zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice.

- Mirković je umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice gradonačelniku vikale da to ne čini. Uspio je tek reći kako mu je uz udarce Neferović prijetio smrću, kako njemu, tako i cijeloj našoj redakciji – piše 034 portal. Iz požeške policije kratko su izvijestili kako provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja te kako se ozlijeđenom 25-godišnjaku pruža medicinska pomoć u požeškoj bolnici.

U povodu napada, Neferović je poslijepodne sazvao konferenciju za novinare. Rekao je kako 034 portal u posljednjih godinu i pol dana o njemu i njegovoj obitelji kontinuirano širi neistine i laži, a sve je kulminiralo objavom najnovijeg članka o njemu i njegovu ocu. Odgovarajući na upit novinara je li Mirkoviću prijetio smrću, Neferović je rekao kako nije siguran. No rekao je kako je sigurno da razgovor nije nije bio ugodan i da mu je vjerojatno rekao svašta.

- Kada mi je priznao da je on autor članka, novinara sam izbacio iz zgrade. Ne bježim od svoje odgovornosti jer znam da fizička sila nije rješenje i nije primjer kako treba raditi, ali nije istina da sam ga udario u glavu, niti je on doživio neke teške traume. Uhvatio sam ga za jaknu i izbacio kroz hodnik van. Nemam se razloga za nešto kajati - rekao je Neferović.