Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija podijelila gradovima i općinama 1,5 milijuna kuna potpore za izradu projektnih dokumentacija

Gradovima i općinama lakši put do EU fondova

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Osim za projektnu dokumentaciju, Zagrebačka županija će  svojim gradovima i općinama u lipnju dodijeliti i 2,5 milijuna kuna za provedbu EU projekata

Idejni i glavni projekt za rekonstrukciju i nadogradnju dječjeg vrtića u Dubravi, idejno rješenje i geodetski elaborat za športsko-rekreativni centar u Pokupskom, glavni projekt za nogostup u Vrbovcu i izgradnja dječjeg vrtića u Poljanici Bistranskoj. Neki su to od ukupno 22 projekta za koje je Zagrebačka županija gradovima i općinama bespovratno dodijelila 1,5 milijuna kuna vrijedne ugovore za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih izvora.

– Zagrebačka županija niz godina njeguje partnerski odnos sa svojim gradovima i općinama koji iz godine u godinu prijavljuju sve vrednije i kvalitetnije projekte. To najbolje potvrđuje i činjenica da su sve pristigle prijave zadovoljile uvjete natječaja i time ostvarile bespovratna sredstva – rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović najavivši kako je u planu rebalansom proračuna za tu namjenu osigurati dodatnih 900 tisuća kuna.

– Dokumentacija je osnova svake prijave na fondove Europske unije, a dodijeljena sredstva uvelike pomažu našim lokalnim proračunima – rekao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša zahvalivši Zagrebačkoj županiji u ime svih gradonačelnika i načelnika na dodijeljenim sredstvima.

Osim za projektnu dokumentaciju Zagrebačka županija svojim gradovima i općinama u lipnju će dodijeliti i 2,5 milijuna kuna za provedbu EU projekata, a zamjenik Tomljenović naglasio je kako se i za tu namjenu u rebalansu planira dodatnih 750.000  kuna.

Popis projekata gradova i općina čiju će izradu projektne  dokumentacije sufinancirati Zagrebačka županija dostupan je na web-stranicama Zagrebačke županije.