Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
IZVJEŠĆA NA GRADSKOM VIJEĆU KUTINE

Gradske tvrtke 2019. godinu završile u plusu

Na sjednici Gradskog vijeća izvješća o poslovanju u 2019. su predstavili direktori kutinskih gradskih tvrtki
Foto: Grad Kutina
RA Mrav ostvarila je i 211.000 kuna prihoda od vlastite djelatnosti, a lani su imali 52 projekta.

Na sjednici Gradskog vijeća Kutine izvješća su podnijeli i predstavnici kutinskih javnih poduzeća, Moslavine d.o.o., Eko Moslavina i Komunalnih servisa Kutina koji su u 2019. poslovali pozitivno i zabilježili pomake u radu tvrtki.

dan osnivanja Obljetnica 56. samostalne bojne HV-a Kutina

Iz Moslavine d.o.o. stižu najave za projekt Aglomeracije, najveći projekt poduzeća do sada, a kako je istaknuo direktor tvrtke Mijo Šepak, oni se godinama kako akumuliranjem kapitala tako i kadrovski pripremaju za taj projekt. S početkom projekta najavljuje se i potreba za zapošljavanjem nekoliko ljudi.

Eko Moslavina stabilizirala je svoje poslovanje držeći se plana i preporuka obavljene revizije te su prihodi počeli rasti, a troškovi padati i rezultati su bolji nego u 2018.

Istaknula je to direktorica poduzeća Adrijana Cvrtila. Komunalni servisi Kutina poslovali su pozitivno iako su imali, kako navodi direktor tvrtke Krešimir Lenić, manje pogreba i manje kupnje grobnih mjesta za života. Tvrtki ne ide naruku smanjenje prihoda od tržnice, što se bilježi iz godine u godinu, no prihodi su im porasli od naplate parkirališta zbog novih parkirališnim mjesta.

Projekt od 16 milijuna kuna Kutina uz reciklažno dvorište gradi sortirnicu otpada u suradnji s osam drugih općina i gradova

RA Mrav svojim redovitim poslovanjem ostvarila je 1,4 milijuna kn prihoda, od kojih 211.000 kn od vlastite djelatnosti. Lani bilježe 52 projekta u implementaciji te 30 prijavljenih projektnih prijedloga za natječaje. Direktor Tomislav Kojundžić naglašava kako su 2019. počeli upravljati Poduzetničkim inkubatorom te prate poduzetnike i na usluzi su im aktivnostima Poduzetničkog inkubatora koji je popunjen 100 posto.