Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NAGRAĐENI NAJBOLJI NA PUNOLJETNOM “LJUBI KUNTARIĆU”

Grand Prix u rukama D. Pintarić i G. Grgića

Foto: Međimurska županija
Festival je nastao 2002. s ciljem da Međimurje predstavi svoje odlične pjevače i skladatelje ostatku Hrvatske

Dodijeljene su nagrade najbojima na Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntarić”, koji je proslavio punoljetnost. Iako su epidemiološke mjere spriječile obilježavanje, proglašeni su pobjednici MEF-a 2020. godine kojima su uručene nagrade. Odlukom stručnog žirija predvođenim Blankom Tkalčić, Grand Prix Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” 2020. osvojili su Danijela Pintarić i Goran Grgić sa skladbom “Dravski bal”.

SURADNJA DVIJU DRŽAVA Novi most povezivat će Međimurje i Zalu

Nagrada za najbolju glazbu pripala je Ivanu Mikuliću za “Ne možeš protiv ljubavi”, Toniju Eteroviću i skladbi “Đurđa” pripala je nagrada za aranžman, a pjesma s najboljim etno izričajem je “Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj” autora fra Miroslava Petraca. Leonardo Baksa Čeči s pjesmom “Maslačak” osvojio je nagradu za najbolji tekst, nagrada za najboljeg debitanta otišla je u ruke Ivane Mikić za skladbu “Listam sjećanje”, dok je kompoziciji “Ne možeš protiv ljubavi” u izvođenju Lidije Horvat Dunjko pripala nagrada za najbolju interpretaciju.

Izvršni direktor Rajko Dobošić kaže da je festival nastao 2002. s ciljem da Međimurje predstavi svoje odlične pjevače i skladatelje ostatku Hrvatske. Izdan je 18. kompilacijski nosač zvuka sa 17 odabranih pjesama. Laureatima je na uspjesima čestitao i župan Matija Posavec.