Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska 141 pregleda
Dubrovačko-neretvanska

Grmoja oštro u misiju skidanja imenjaka Dobroslavića s trona

Nikola Dobroslavić
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Na HDZ-ova župana Most šalje svoga glavnog tajnika Grmoju. Kampanja je startala žestoko, optužbama Mosta na račun vladajućeg kojega nazivaju “dobro plaćenim statistom”. Iz HDZ-a poručuju da će sačuvati županiju...

Izbornu utrku u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zakomplicirala je najava Mosta da će za župana kandidirati svog potpredsjednika Nikolu Grmoju.

Ta bi najava mogla omesti planove HDZ-a da svom županu Nikoli Dobroslaviću još jedan mandat na čelu županije osigura već u prvome izbornom krugu. Grmoja je pak već pri predstavljanju svoje kandidature dao do znanja da kampanju ne namjerava odraditi u revijalnom tonu. Iz svih je oružja odmah napao Dobroslavića optužujući ga da u punih osam godina na čelu Dubrovačko-neretvanske županije nije učinio ništa čime bi zaslužio da ga se pamti.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Za visoku plaću obilazio je razna europska središta praktički turistički umjesto da je realizirao projekte na području prekogranične suradnje i time se nametnuo kao regionalni činitelj. Koliko je župan obilazio Lastovo, Neretvu, Korčulu, Pelješac u usporedbi s europskim gradovima? Sva naša mjesta trebaju ostvariv plan za budućnost i razvoj, sadašnje stanje krajnje je neodrživo – proziva Grmoja. U kritikama mu se pridružio i Božo Petrov, koji je Dobroslavića nazvao “dobro plaćenim statistom”. Iz HDZ-a su reagirali suzdržano poručujući da će sačuvati županiju.